Huawei P40 Pro si Pro Plus au camere foto ce pot concura cu Samsung

Huawei P40 si P40 Pro PLus sunt printre cele mai interesante subiecte la capitolul stiri despre telefoane. Cele mai noi modele ale companiei chinezesti au fost lansate in cadrul unei conferinte transmise in direct in cursul zilei de joi pe YouTube. Nu exista absolut nici un semn de intrebare in leagatura cu faptul ca aceste telefoane au camerele de filmat drept punctul lor forte. Cei de la Huawei chiar si-au propus sa reprezinte o concurenta serioasa pentru Samsung si modelele sale Galaxy S20 la acest capitol. Pentru ca la toate celelalte capitole, sunt telefoane complet diferite, usor incomparabile. Huawei P40 costa in jur de aproximativ 799 de euro (ceea ce, in banii romanesti, ar insemna in jur de 3867 de lei potrivit cursului valutar la ora actuala). Pretul lui P40 Pro este de 1000 de euro (aproximativ 4834 de lei). Ambele vor fi livrate incepand cu data de 7 aprilie. Si vor fi disponibile in magazine atunci cand va inceta aceasta epidemie de coronavirus, cel mai probabil.

P40 Pro Plus va costa in jur de 1.399 de euro (aproximativ 1.540 de dolari, 1.280 de lire sterline sau 2.550 de dolari) si va fi livrat incepand cu luna iunie. Niciunul dintre acestea nu va fi disponibil oficial in Statele Unite si niciunul nu va avea acces la serviciile Google, din cauza conflictelor permanente pe care cei de la Huawei le au cu guvernul american incepand de anul trecut, cand Adiministratia Trump a emis o interdictie asupra companiei chinezesti. Interdictie care a fost usor redusa in timpul negocierilor pe care guvernul american si cel chinezesc le-au purtat pentru a incheia razboiul comercial intre cele doua tari. Negocieri care au dus la reducerea unora dintre sactiunile mai grele pe care Statele Unite le-au impus celor de la Huawei, insa nu la ameliorarea permanenta a acestora.

Modelul P40 standard este echipat cu trei camere pe spate, in timp ce numarul de senzori al P40 Pro se ridica la patru, iar P40 Pro Plus vine cu cinci. Toate cele trei modele au un obiectiv cu zoom standard de 50 de megapixeli, echipat cu un senzor mai mare pentru a oferi o calitate a imaginii mai buna pe lumina scazuta. P40 standard prezinta, de asemenea, un obiectiv ultra-larg de 16 megapixeli si un zoom optic de 8 megapixeli. P40 Pro prezinta un obiectiv ultra-larg de 40 de megapixeli si un zoom optic de 5 megapixeli 5x. De asemenea, are un senzor pentru o mai buna detectare a adancimii, pentru a adauga un fundal in afara planului de mod portret. P40 Pro Plus este cel mai bun din acest trio. Telefonul este echipat  cu zoom-ul standard de 50 de megapixeli, o camera cu unghi ultra-larg de 40 de megapixeli, un zoom optic de 8 megapixeli, precum si senzorul de adancime mentionat mai sus. Zoomul optic al acestui model este de 10x, mult mai mare fata de cel 4x al lui Samsung Galaxy S20.