Ianis Hagi ar putea sa nu mai fie pastrat de Rangers

De la plecarea de la Viitorul Constanta in vara anului trecut, dupa un turneu Euro 2019 U21 mai mult decat reusit (Romania ajungand pana in semi-finalele competitiei, unde a fost eliminata de Germania), Ianis Hagi nu a reusit sa confirme in strainatate. Nu este o situatie similara cu cea a primei sale plecari in afara, atunci cand a ajuns la Fiorentina, insa nici nu este una atat de stralucita in momentul de fata. Ianis a ajuns, in prima faza, la Genk, campioana entitre a Belgiei, unde a parut ca se adapteaza. Cel putin la inceput. A marcat 3 goluri in campionatul Belgiei, insa si-a pierdut progresiv locul de titular pana nu a mai intrat in calculele antrenorului si a fost imprumutat la Rangers. La vicecampioana Scotiei, a fost mai mult sau mai putin aceeasi situatie. Mai mult sau mai putin. Daca nu ar fi fost aceasta pandemie de coronavirus si nu s-ar fi suspendat competitiile pe perioada nedeterminata pana la rezolvarea situatiei, cel mai probabil ca Ianis ar mai fi primit sanse din partea lui Steven Gerrard. 

La urma urmei, Ianis a avut prime evolutii destul de bune in tricoul celor de la Rangers. Printre cele mai notabile a fost modul in care fiul Regelui a calificat-o pe Rangers in optimile de finala ale Europa League in urma acelei duble cu Braga. A fost momentul in care Ianis a ajuns, oarecum, la inimile fanilor scotieni. Reactia lui Hagi jr. a fost ceva de genul “It’s Ibrox, baby”, intr-o postare pe Instagram cu dubla in meciul impotriva echipei portugheze, gest care nu a trecut neobservat de catre fanii echipei. Atunci existau zvonuri conform carora un transfer permanent din vara ar fi posibil, chiar Gerrard declarand acest lucru “in cazul in care va continua sa joace la cel mai inalt nivel”. Ei bine, se pare ca nici macar nu a avut aceasta ocazie, desi putin timp inaintea izbucnirii epidemiei care a inghetat competitiile sportive si a pus lumea in casa in carantina, evolutiile romanului incepeau sa fie din ce in ce mai slabe.

Un oficial al Rangers spunea ca, avand in vedere situatia, transferul definitiv al lui Ianis nu mai este o prioritate. Pentru ca nu stiu exact cand se vor relua competitiile si nu ar vrea sa riste prin a folosi un jucator care a avut evolutii mai sterse in ultima perioada. Cu toate ca, potrivit celor mai recente stiri fotbal, ar exista o rezolvare si pentru situatia lui Ianis. Aceasta ar veni din partea FIFA. Forul international ar cauta o solutie pentru ca contractele jucatorilor care au fost imprumutati in cadrul acestui sezon sa nu expire la 30 iunie, potrivit celor de la Glasgow LIVE. Oficialii lui Rangers ar dori sa-l mai vada jucand pe Ianis inainte de a lua o decizie definitiva in ceea ce priveste transferul sau permanent de la Genk, insa cum competitiile sportive sunt inghetate pe perioada nedeterminata din cauza pandemiei de coronavirus, situatia sa in acest caz este una cat se poate de incerta. Prin urmare, exista si varianta intoarcerii la Genk in cazul in care nu se rezolva nimic la FIFA.