Instagram te va informa daca esti pe punctul de a posta un comentariu rautacios

Nu ca asta te-ar putea si impiedica din a-l posta. Adica esti pe internet, nu are nimeni ce rau sa-ti faca (nici macar verbal). Eu nu inteleg faza cu cyberbullyingul. Am trecut prin bullying real pentru o perioada de timp, deci nu pot sa consider cateva vorbe aruncate pe o amarata de retea de socializare ca fiind prea ofensatoare, mai ales ca interlocutorul virtual s-ar putea sa nu aiba curajul sa mi le spuna in fata. Si chiar in eventualitatea in care, sa zicem, mi le-ar spune, sunt convins ca o va face in conditia in care mai are langa el 3-4 insi sa-l ajute in cazul in care as sari la bataie. Insa, unii considera acest cyberbullying ca fiind un fenomen care poate distruge vieti. Normal, nu toti s-au nascut sa poata face fata criticilor. As putea spune linistit faptul ca acest secol este mai plin de snowflakes ca niciodata.

Insa, Instagram a fost aspru criticat de catre opinia publica din America si nu numai, pentru ca nu ar fi depus suficiente eforturi pentru a preveni bullyingul in mediul online. Desi chiar utilizatorul poate preveni acest “fenomen” prin apasarea unui simplu buton de “block”. Un buton care le rezolva pe toate, nu trebuie sa citesti toate comentariile de hate si sa ajungi in situatia in care te paranoizezi ca esti prea nedorit de soarta / viata / lume si ca ar fii mai bine sa mori. Nu poti avea genul asta de convingeri daca n-ai trecut prin genul asta de lucruri in viata reala. Dupa cum am spus, in mediul online fiecare individ sarac in avere, stima de sine si materie cenusie poate recurge la amenintari cu bataia, e ca si cum ar iesi sa latre dupa tine un caine dupa gard. 

In fine. Trecand la subiect, reprezentantii aplicatiei de distribuire a fotografiilor, detinuta de Facebook, au anuntat in aprilie, in cadrul conferintei de dezvoltatori F8 a Facebook, ca experimenteaza noi caracteristici pentru combaterea intimidarii in mediul online. Astfel, in momentul de fata, Instagram lanseaza oficial o caracteristica bazata pe inteligenta artificiala, care le va permite utilizatorilor sa stie daca urmează sa trimita un comentariu ofensiv. De exemplu, vrei sa scrii “Esti urat si prost”, o sa-ti apara automat un mesaj “Esti sigur ca vrei sa postezi asta?”. Tu normal ca o sa apesi pe da, iar ei incearca, practic, sa se spele pe maini ca te-au avertizat ca nu e bine daca postezi genul asta de mesaj. Nu ca tu ai asculta, dar e ok pentru ei oricum.

“Putem face mai multe pentru a preveni intimidarea pe Instagram si putem face mai multe pentru a imputernici victimele agresiunii sa se ridice si sa se apere singurei”, a declarat Adam Mosseri, seful Instagram, intr-o postare pe blog. Ce ar fii sa invatati aceste victime ale intimidarii in mediul online ca au mai multe mijloace de a preveni ei singuri tot acest lucru? Ca de exemplu, sa dea block, dupa cum am spus si mai sus. Nu e obligatoriu sa ai in lista de prieteni persoane cu care nu te intelegi.