IPad Air 2020 se poate considera Pro

Daca ai nevoie de o noua tableta, de preferat una de la Apple, nu trebuie sa mai cheltuiesti bani in plus pentru modelul Pro, pentru ca si modelul Air din 2020 se alfa aproape la inaltimea lui. Costa cu 100 de lire sterline mai mult decat modelul de anul trecut, adica are un pret de 579 de lire sterline, dar ofera si mai multe functii. Asa ca, nu mai trebuie sa platesti asa mult pentru un Pro, pentru ca si modelul Air iti poate fi de folos. Pentru a afla mai multe despre iPad Air 2020, te invit sa urmaresti descrierea de mai jos. 

Butonul Touch ID nu se mai afla in fata, ci in butonul lateral, ceea ce ii ofera o eleganta mai mare si ecranul este mai mare, de 10,9 inci. Lipsa butonului Home ofera un ecran mai mare si rame mai subtiri. Are 458 de grame si este cel mai usor iPad, iar corpul este din aluminiu. 

Tableta are incorporat procesorul A14 Bionic, ceea ce inseamna ca are cel mai nou chip al companiei, iar din acest punct de vedere este mai bun decat modelul Pro. Acest procesor aduce o putere cu 40% mai mare fata de modelul din 2019 si cresterea performantei grafice cu 30%. Durata de viata a bateriei este foarte buna si este capabil sa reziste cateva zile cu o singura incarcare la o utilizare usoara. Tableta vine cu incarcatorul de 20 W. Specificatiile care nu se regasesc la Air si le are Pro sunt senzorul Lidar si camera ultra-larga. Lipsa lor inseamna ca nu exista deblocare faciala. 

IPad Air 2020 este compatibil cu Apple Pencil din a 2-a generatie si i se poate atasa tastatura Magic de la Apple, doar ca este destul de scumpa. Tableta nu mai are portul Lightning, ci unul USB-C, care permite viteze mai mare de transfer. 

In ceea ce priveste spatiul de stocare, tableta este disponibila in 2 versiuni, una de 64 GB si alta de 256 GB, deci nu exista o versiune intermediara de 128 GB. Are 2 difuzoare, in timp ce iPad Pro are 4 difuzoare, dar chiar si asa, Air functioneaza foarte bine si cu cele 2. Rata de actualizare este de 60 Hz, in timp ce Pro are rata de actualizare de 120 Hz. Daca le compari unul langa altul, diferenta este mare, dar daca le folosesti separat, va fi mai greu sa vezi diferenta. 

Acestea fiind spuse, iPad Air 2020 este o tableta foarte buna si chiar daca ii lipsesc cateva dintre specificatiile de la iPad Pro, cand o vei utiliza, vei vedea ca ea ofera o experienta similara cu iPad Pro, doar ca la un pret mai mic.