Iphone 8 VS Iphone 8 Plus

Daca iti plac telefoanele de la Apple, dar totusi nu ai un buget atat de mare incat sa iti cumperi unul dintre cele mai noi modele ale companiei, Iphone 8 si Iphone 8 Plus sunt 2 optiuni destul de accesibil si performante. Apple a oprit vanzarea acestora dar se mai pot cumpara de la alti comercianti, iar preturile variaza in functie de retailer, dar un Iphone 8 de 64 GB se poate gasi la un pret de 350 de dolari, iar Iphone 8 Plus de 64 GB se poate gasi la un pret de 450 de dolari. Se mai cumpara si reconditionate si pot costa cu 100 de dolari mai putin. Aceste 2 modele sunt ultimele care mai au butonul Home, dar Iphone 8 nu are jack pentru casti. Daca vrei sa afli care dintre cele 2 telefoane este mai bun si mai potrivit pentru tine, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Iphone 8 se poate gasi si la un pret de 234 dolari la Back Market. Acesta nu are ecranul la fel de mare ca Plus, nu are un teleobiectiv, dar este bun pentru cei care au mai mult nevoie de un telefon bun si ieftin, decat pentru cei care au nevoie de un telefon potrivit pentru poze. 

Iphone 8 Plus se poate gasi la 360 de dolari la Back Market, are un ecran mai mare, o camera cu un teleobiectiv potrivit pentru poze portret, doar ca nu are durata de viata a bateriei atat de mare  ca Iphone 8. 

Iphone 8 Plus are un ecran LCD de 5,5 inci, 1080 pixeli in timp ce Iphone 8 are un ecran de 4,7 inci, 720 pixeli. Iphone 8 fiind mai mic se potrivieste mai bine in buzunare si in mana. In rest, telefoane sunt destul de asemanatoare, vin in alb, negru si auriu. Ambele sunt rezistent la apa si au incarcare wireless. Nu au mufa pentru casti sau Face ID, dar au un buton fizic Home, unde se afla scanerul de amprente. 

Telefoanele au aceeasi camera de 12 MP, aceeasi diafragma, f1.8, doar ca 8 Plus are a doua camera cu un teleobiectiv, care are rolul de a le oferi pozelor un efect mai dramatic, se pot realiza poze in mod portret si inca cateva functii. Iphone 8 are un zoom digital de 5x, teleobiectivul de la Iphone 8 Plus ofera un zoom digital de 2x, care nu face ca poza sa fie neclara, iar zoom-ul digital de la Iphone 8 Plus ajunge pana la 10x. 

Ambele au procesorul Bionic A11, dar Iphone 8 are o baterie de 1.821 mAh, iar 8 Plus de 2.675 mAh.

Asadar, iti poti alege telefonul in functie de ce preferinte ai, ambele sunt destul de bune si accesibile.