Iphone sau Samsung

Telefoanele de la companiile Apple si Samsung sunt unele dintre cele mai bune, fiind de top alaturi de cele de la Huawei. Aceste 3 companii creeaza telefoane de top, cele mai bune din toate punctele de vedere. Dar cand vine vorba de a alege dintre un telefon de la Apple si unul de la Samsung, alegerea poate sa fie destul de dificila mai ales in cazul in care nu esti niciun fan infocat al Iphone-urilor si nici al telefoanelor de la Samsung. In cazul in care stii deja ca preferi fie Iphone, fie Samsung alegerea este simpla. Totusi, cele telefoanele celor doua companii au configuratii, procesoare, functii, specificatii si caracteristici diferite. 

In principiu, iti alegi marca de telefon in functie de design, caracteristici. Dar mai poti sa iti alegi marca de telefon si in functie de bugetul pe care il ai. De obicei, telefoanele de la Apple sunt mai scumpe decat cele de la Samsung, doar ca ultimele modele lansate de Samsung, adica seria S20, este mai scumpa decat seria lansata de Apple, seria Iphone 11. In general, daca telefonul este scump si reparatiile si accesoriile vor fi scumpe. Adica o inlocuire a sticlei la Samsung Galaxy S20 automat va fi mai scumpa decat o inlocuire a geamului la Samsung Galaxy A7 2016. Acelasi lucru se aplica si in cazul unei reparatii la Iphone 11, de exemplu. Aceasta va fi mult mai scumpa decat o reparatie la Samsung S8 Plus. Reparatiile telefoanelor de la Samsung sunt putin mai ieftine decat cele de la Apple, in plus, telefoanele de la Apple sunt mai sensibile decat cele de la Samsung.  

Telefonul poti sa il mai alegi in functie de caracteristici, cum ar fi camera. Seria S20 de la Samsung s-a dovedit a avea o camera mai buna decat Iphone 11, doar ca pana acum era invers, de obicei camere de la Iphone erau putin mai bune decat cele de la Samsung. 

Un alt criteriu pe baza caruia poti sa iti alegi telefonul este durata de viata a bateriei. Pana acum, telefoanele de la Apple aveau probleme cu bateria dupa o perioada de utilizare, in schimb cele de la Samsung erau mai bune, durata lor de viata era mai mare. Dar acum si Apple are telefoane care au o durata mare de viata a bateriei. 

Daca ti la stil, daca vrei un telefon elegant, poti sa optezi pentru Apple, care creeaza telefoane putin mai elegante decat Samsung. Bineinteles, ca nici cele de la Samsung nu sunt cu mult mai prejos, doar ca nu sunt atat de elegante. 

Acestea fiind spuse, daca nu sti ce marca de telefon sa iti alegi dintre Apple si Samsung, trebuie sa te gandesti ce buget ai, ce caracteristici vrei sa ai si daca esti dispus sa platesti mai mult sau nu, pentru eventuale reparatii.