iPhone SE 3: Cele mai interesante zvonuri înaintea evenimentului Apple din 8 martie

Au trecut doi ani de cand Apple a lansat a doua generatie iPhone SE si se zvoneste ca o a treia versiune a iPhone-ului cu buget al gigantului tehnologic este probabil disponibila pentru evenimentul Apple „Peek Performance” din martie, programat marti. Zvonurile se raspandesc din ce in ce mai rapid in ceea ce consta iPhone SE 3, cum ar putea arata acesta. Apple a trimis miercuri invitatii presei pentru un eveniment pe 8 martie, la 10 a.m. PT (1 p.m. ET). Un raport de la iMore spune ca nivelurile stocurilor modelului anterior de iPhone SE au scazut in unele magazine Apple inainte de eveniment. iMore a gasit, de asemenea, o lista online pentru o noua husa pentru iPhone SE cu o data de lansare de 10 martie, sustinand probabil zvonul ca SE 3 ar putea fi lansat in cursul sau in jurul zilei evenimentului Apple. Acest lucru se aliniaza cu o nota de cercetare a analistului Apple Ming-Chi Kuo, care a prezis ca versiunea de a treia generatie a iPhone SE va aparea probabil in prima jumatate a anului 2022.

Intervalul de timp al lui Kuo a fost repetat mai tarziu de un raport de la DigiTimes, care specula ca noul iPhone SE 5G ar putea fi pe drum cu un cip A14 Bionic actualizat. Intre timp, TrendForce restransese deja sosirea iPhone SE 3 la primul trimestru al acestui an. Potrivit unui raport din februarie de la 91mobiles, Apple a importat trei versiuni de iPhone SE cu numerele de model A2595, A2783 și A2784 in India pentru testare. Acest lucru ar putea indica faptul ca lansarea telefonului se apropie. Raportul sugereaza, de asemenea, ca modelul iPhone SE importat are un pret de 23.000 de rupii in India — aproximativ 305 dolari americani, sau 1380 de lei. 

Face ID ar putea veni pe iPhone SE 3

Aceasta ar urma sa fie una dintre cele mai mari modificari pentru un iPhone SE: Face ID. Toate iPhone-urile actuale ale Apple au deja Face ID, cu exceptia iPhone SE din 2020. Adaugarea capacitatii de a debloca iPhone SE 3 cu recunoastere faciala ar fi o lovitura pentru fanii telefonului mid-range de la Apple (mai ales ca iOS 14.5 a adaugat o optiune pentru utilizarea Face ID in timp ce porti o masca). Potrivit unui alt buletin informativ PowerOn de la Gurman, Apple intentioneaza sa aducă scanerul facial la toate produsele relevante — nu doar iPhone SE 3, ci si la toate iPad-urile și Mac-urile.

iPhone SE 3 nu va deveni mai mic sau mai mare

Intr-o lume a smartphone-urilor din ce in ce mai mari, iPhone SE si-a revendicat statutul de bestseller datorita, in mare parte, dimensiunilor sale mici, precum si combinației sale puternice dintre pret si caracteristici. iPhone SE de prima generație a venit cu un display mic, de 4 inci si a fost laudat de Scott Stein de la CNET pentru ca este „uimitor de prietenos cu buzunarul”, printre altele. iPhone SE de a doua generație de la Apple nu a fost chiar la fel de mic, dar a compensat cu putere, prin intermediul noului procesor. Cu viitorul iPhone SE 3, insa, se pare ca Apple nu va schimba dimensiunea, potrivit lui Kuo. La fel ca iPhone SE 2020, versiunea noua ar urma sa aiba un ecran de 4,7 inchi. 

Un design retro pentru iPhone SE 3

Deși au existat zvonuri conform carora Apple ar fi schimbat radical designul iPhone SE 3, se pare ca acesta nu va fi cazul. Intr-un raport MacRumors, Kuo spune ca iPhone SE de a treia generatie va fi similar cu modelele SE existente, ceea ce ar putea indica ca designul retro ar putea sa ramana si pentru urmatoarele modele din aceasta serie, pe viitor.