Iphone SE VS Pixel 4A

Atat Apple, cat si Google au lansat anul acesta modele mai mici si mai ieftine de telefoane, care sunt alternative pentru Iphone 11 si Pixel 4. Iphone SE si Pixel 4A costa mai putin de 400 de dolari, au o singura camera de 12 MP, realizeaza fotografii foarte bune. Daca vrei sa iti cumperi unul dintre cele doua telefoane, dar nu sti care este mai bun si mai potrivit pentru tine, in randurile de mai jos le voi compara pentru a te ajuta cu decizia. 

Iphone SE are procesorul rapid al Iphone 11, A13 Bionic, este rezistent la apa, are incarcare wireless si Wi-Fi 6. Camera este foarte buna si are majoritatea functiilor pe care le are si Iphone 11. Este mai scump decat Pixel 4A, costa 400 de dolari, dar totusi are un pret accesibil in comparatie cu alte telefoane. 

Pixel 4A are mai putine caracteristici decat Pixel 4. Nu are incarcare wireless, nu este rezistent la apa si este dotat cu Snapdragon 730G, care este putin mai slab. Doar ca durata de viata a bateriei este mai mare decat cea a Iphone SE, iar camera este aceeasi cu Pixel 4. 

Camera cea mai buna este cea care iti place cel mai mult, in functie de ce tipuri de poze iti place sa faci. Daca iti plac pozele spontane atat ziua, cat si noaptea, Pixel 4A este o alegere buna. Dar daca iti place sa faci multe videoclipuri si selfie-uri, Iphone SE este alegere mai buna. Pixel 4A face poze mai clare in conditii de lumina scazuta si este mai puternic pentru imagini statice. Are mai multe optiuni decat Iphone SE, doar ca Iphone SE este mai bun la videoclipuri si selfie-uri. 

Designul Iphone SE este similara cu cea a Iphone-urilor mai noi, doar ca are un decupaj mai mare unde se afla camera frontala, are un buton fizic Home si vine in 3 culori, negru, alb si rosu. Pixel 4A nu este atat de elegant si are doar o singura culoare, negru. Corpul sau se simte destul de ieftin, dar camera de spate este mai mare decat cea a Iphone SE. Dar Pixel 4A are un ecran OLED si o rezolutie mai clara de 1080 pixeli, in comparatie cu rezolutia de 750 de pixeli a SE. 

Durata de viata a bateriei este mai buna la Pixel 4A si a avut o medie de 18 ore si 45 de minute, in timp ce Iphone Se a rezistat doar 15 ore si 45 de minute. 

Pixel 4A este dotat cu un procesor Snapdragon 730G, iar Iphone SE cu un procesor Bionic A13, iar Iphone SE este mai rapid. 

Asadar, daca vrei un telefon rapid, elegant cu o camera seflie buna, poti sa alegi Iphone SE, dar daca vrei o durata de viata mai lunga a bateriei, camera de spate mai buna, poti sa alegi Pixel 4A.