Jeff Bezos, CEO-ul de la Amazon, ar putea fi interesat sa devina patron in NFL

Atunci cand ai banii pe care ii are Jeff Bezos, sunt foarte putine lucruri pe care te-ai puytea chinui cu adevarat sa le cumperi. Desigur, s-ar putea sa nu ajungi niciodata in punctul ala, nici tu, nici eu, insa eu spuneam acest exemplu ca pe o idee. In situatia in care prea multi bani te-ar putea face plictisit de tot ce ai pana in momentul de fata si ti-ar veni idei care sa-ti ofere posibilitati noi, sa te implici pe alte planuri. Probabil asa s-ar putea justifica aceasta stire, in cazul in care ar fi reala. Pentru ca astfel de zvonuri trebuie tratate cu putin scepticism, la urma urmei. La fel ca toate zvonurile legate de sport, de altfel, pentru ca de la transferul lui Messi la Manchester City pana la revenirea lui Neymar la Barcelona, au fost o gramada de subiecte care s-au dovedit a fi ori stiri false, ori afaceri care au picat intre timp. Desigur, noi vorbim in aceasta ecuatie despre un alt tip de fotbal, fotbalul american, nu soccer cum ii spun gringos fotbalului nostru. Dar sa lasam la o parte discutiile despre soccer vs handegg si care dintre ele e fotbal.

Fondatorul Amazon, proprietarul Washington Post si cel mai bogat om din lume pare ca are in vedere achizitionarea unei echipe NFL, potrivit unui nou raport publicat duminica. Din nou, NFL, acronim de la National Football League, adica prima divizie de fotbal american. Raportul, publicat de catre cei de la CBS Sports, citeaza „surse anonime”, care sustin ca Bezos „a devenit apropiat cu mai multi proprietari actuali” si are „un sprijin puternic in cadrul ligii pentru a se alatura acesteia, in cele din urma”. Sprijin puternic in cadrul NFL? Un prospect extrem de interesant.

In ciuda faptului ca, in prezent, niciuna dintre cele 32 de echipe actuale NFL nu este scoasa la vanzare, raportul notează ca atat Seattle Seahawks – al carui patron, co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a murit anul trecut – cat si Denver Broncos ar putea fi scoase pe piata in urmatorii cativa ani. Raportul mentioneaza, de asemenea, faptul ca afinitatea lui Bezos pentru Washington DC ar putea duce la unele parteneriate cu patronul Washington, Dan Snyder. Intre timp, cei de la Amazon intentioneaza sa deschida un al doilea sediu in Arlington, Virginia, iar Bezos a fost cumparatorul celei mai mari case din DC in 2017. Desi echipele din NFL nu sunt ieftine – pantalonii Carolina s-au vandut anul trecut pentru 2,2 miliarde de dolari, iar cea mai accesibila echipa pentru buzunarul unui investitor, potrivit Forbes, este Buffalo Bills, evaluata la suma de 1,9 miliarde de dolari – banii nu ar trebui sa fie o problema pentru cel mai bogat om din lume.

Conform billionaire index de la Bloomberg, averea lui Bezos este evaluata in prezent la 111 miliarde de dolari. Contactati de mai multe publicatii pentru comentarii, atat Bezos cat si Amazon nu au raspuns imediat acestor solicitari.