Lampi bio din porumb

Multi dintre noi avem acasa cate o lampa care este de mare folos atunci cand te saturi de lumina puternica a becului, dar totusi nu vrei sa stai in intuneric. In acest caz lampa este foarte utila. Mai sunt si persoane care sunt pasionate sau colectionare de lampi, iar lampa mai poate fi folosita si ca o lumina pentru citit. Avand in vedere acest aspect, vreau sa va spun ca s-au creat lampi bio din plastic durabil pe baza de porumb. Cine s-ar fi asteptat sa se creeze o lampa pe baza de porumb? Nici nu m-am gandit ca porumbul se poate folosi in astfel de situatii. In randurile de mai jos vom vedea cateva detalii despre aceste lampi din porumb.

Cum tot ce ne inconjoara este creat cu ajutorul tehnologiei, sau este chia tehnologie in sine, si aceste lampi folosesc tehnolofia 3D pentru imprimare pentru a produce atat lampi pentru studiouri, cat si pentru design. Firma americana care se ocupa cu aceste lampi se numeste Ammuniton , iar preturile unei lampi din porumb incep de la 148 de dolarii pana la 498 de dolarii. Aceasta firma are si un catalog online care este pus la dispozitia ta si are sedii in Canada, Columbia, Italia si Ucraina. 

Toate corpurile de iluminat sunt tiparite folosind un acid din porumb, care este inlocuitorul plasticului si este obtinut din amidonul plantelor fermentate. Amestecurile din care se produc aceste lampi sunt dezvoltate de compania ColorFabb care are sediul in Olanda si este un producator de materiale de imprimare 3D.  Aceste amestecuri sunt mai bune decat altele, deoarece lumina este mai difuza, mai neteda, fiind asemanatoare cu sticla si are un efect minim a temperaturii de culoare a LED-ului din interior. 

Aceste lampi au la baza porumb biodegrabil si carton neutru, iar acest subiect se dezbate in cercurile verzi. Gantri, directorul din San Francisco a firmei, spune ca sediul din California este o intreprindere care are la baza idei ecologice, cu scopul de reduce a deseurile industriale. 

Fiecare lampa are cabluri si LED-uri, care dureaza 25.000  de ore, care inseamna aproximativ 20 de ani de utilizare in medie de trei ore. Compania Ammuniton a scos la vanzare trei colectii de lampi care sun cele mai bune, ci anume: Gio, Signal si Carve. 

Prin urmare, daca ai nevoie de o lampa de citit, sau daca esti pasionat sau colectionar de lampi si lampa cu porumb iti lipseste din colectie, poti sa iti achizitionezi una. De asemenea, daca este o persoana care isi doreste reducerea poluarii, poti achizitiona si tu aceasta lampa, deoarece poluarea este redusa in producerea ei. Daca tu credeai ca le-ai vazut pe toata in viata, ma gandesc ca poate nu ai auzit ca exista o lampa care este creata pe baza de porumb si ma bucur sa fiu eu cea care iti aduce la cunostinta aceasta informatie.