Mi Band 6, un fitness tracker ieftin si bun

Cel mai bun smartwatch / fitness tracker ieftin pe care il poti gasi pe piata este, fara indoiala, Mi Band 6, disponibil la doar 45 de dolari americani. Este greu sa nu fii tentat de aceasta oferta atunci cand ai un buget limitat, insa totusi iti doresti un smartwatch care sa aiba functii  precum scanarea automata a antrenamentului, un senzor de oxigen in sange, urmarirea somnului si monitorizarea ritmului cardiac 24/7. Bonusul constand in faptul ca este compatibil cu Android si iOS. Nu lipsesc din ecuatie nici benzile de fitness si alte smartwatch-uri sub 100 de dolari ca alternativa in cazul in care nu esti tentat de felul in care arata acest dispozitiv. Amazfit Bip S de 70 USD si Bip U mai nou sunt unele dintre ceasurile noastre de buget preferate, dar, in cazul in care esti in cautarea unui dispozitiv mai mic, care sa monitiorizeze cu acuratete starea de sanatate si antrenamentul, Mi Band 6 este un dispozitiv ce prezinta multe dintre optiunile unui smartwatch obisnuit, cu un design elegant. Exista o multime de variante mult mai ieftine la dispozitive precum Apple Watch sau Fitbit, care sunt practic cele mai populare smartwatch-uri de pe piata, aceste dispozitive isi fac destul de bine treaba si nu te lasa cu o gaura la fel de mare in buget. 

Acest ceas este atat de usor incat deobicei vei uita ca il porti pe incheietura mainii. Ceea ce este un lucru bun in mijlocul unui antrenament, atunci cand ar trebui sa te concentrezi strict pe exercitii, sau noaptea cand nu iti doresti sa ai dificultati incercand sa dormi atunci cand simti pe incheietura un smartwatch gros care se freaca de perna. Un ecran AMOLED cu diagonala de 1.56 inchi poate suna mic pentru un smartwatch, insa datorita densitatii sale de pixeli de 326ppi, textul si grafica lui Mi Band 6 arata incredibil de clare. Iar poate cel mai important aspect in legatura cu ecranul acestuia este faptul ca este usor sa vezi dispaly-ul in lumina soarelui, ceea ce este un avanataj fata de multe alte dispozitive electronice, nu doar de smartwatch-uri. Ecranul și interfața sunt, de asemenea, receptive si nu vei intampina probleme legate de performanta sau lag-uri. Un lucru ce lasa de dorit, oarecum, ar fi faptul ca nu are un senzor de luminozitate automat, astfel incat sa poata detecta lumina ambientala si sa ajusteze singur intensitatea ecranului, insa este un aspect ce poate fi rezolvat odata cu viitoarele modele.

Iată lista generala a functiilor de care te poti bucura folosing Mi Band 6:

  • Reda muzica
  • Notificari ale aplicatiilor de pe telefon, plus alerte de apel si mesaje
  • Iti poate localiza telefonul daca nu mai stii unde l-ai pus
  • Optiune de dezactivare a sunetului telefonului (numai pentru Android)
  • Calendar si mementouri pentru evenimente

După cum poti vedea, prezinta o multime de optiuni inovative, iar, ca performanta, functioneaza mai bine pana si in comparatie cu Charge 5 de la Fitbit, care costa 180 de dolari. Acesta prezinta si o aplicatie de căutare a telefonului si un panou de comanda pentru camera acestuia. Desi as dori un difuzor si un microfon pentru a putea prelua apeluri rapide de la incheietura mainii, la pretul la care este disponibil, acest smartwatch este destul de bun. Aplicația Mi Fit este cea mai slaba parte a intregii experiente. Si nu pentru ca nu ar fi o aplicatie destul de buna ca design, ci pentru ca nu pare gandita suficient de logic pentru ca utilizatorul sa inteleaga la ce ar trebui sa o foloseasca. Cu toate ca este un aspect peste care poti trece destul de usor, avand in vedere faptul ca, din nou, este o oferta buna la categoria de pret in care se incadreaza.