Miami Bici, cel mai de succes film romanesc dupa comunism

Se pare ca vloggingul si cu industria cinematografica au devenit din ce in ce mai strans legate, asta de cand cei de la 5Gang si-au lansat filmul (sau, ma rog, vlogul cu durata de 1 ora si 45 de minute). Ei bine, spuneam despre filmul 5Gang ca a inregistrat cifre incredibile pentru un film romanesc dupa Revolutie. Ca sunt numere record pentru o productie romaneasca, insa asta era prin ianuarie. Cifrele totale de incasari ale filmului 5Gang se ridica pana la 302.491 de spectatori, cu incasari totale de 5,66 milioane de lei. Avand in vedere faptul ca bugetul de productie a fost in valoare de 1.5 milioane de lei (care includ banii ceruti ajutor de la stat, in ciuda faptului ca Selly sustinea printr-unul dintre vlogurile sale ca este o productie realizata in totalitate din banii lui si ai celorlalti membri ai trupei; bani “pe jumate”, potrivit lui Exploit, fost membru 5Gang). In orice caz, au fost incasari uriase pentru un film romanesc la acea vreme. 

Doar ca au fost depasite rapid de un alt proiect. Cel al vloggerului Matei Dima, aka BRomania. Singura diferenta intre Bromania si Selly, spre exemplu, e ca Dima nu a pornit in vlogging ca un copil de 12 ani si avea o anumita expertiza si se descurca suficient de bine si pe plan financiar atunci cand s-a lansat pe YouTube Romania. Inainte sa se apuce de vlogging sub numele de Bromania, Dima a studiat in Statele Unite, la Facultatea de Teatru cu specializari in actorie si regie a unei universitati private din Iowa. Si s-a facut remarcat ca regizor pentru clipul de la piesa “See Me Standing”, a rapperului Destorm, in 2013. La un moment dat, a aparut si pe coperta la Forbes. Bine, tot Bromania s-a ocupat si de regizarea filmului 5Gang, insa la Miami Bici se vede diferenta de concept.

Cu alte cuvinte, pe ordinea de zi in legatura cu stiri despre filme, Miami Bici este o productie despre doi romani care au un vis american in Miami. Evident, e un film de comedie, deci personajele principale nu sunt prea inteligente. Acestea ajung, in cele din urma, sa faca diverse servicii pentru interlopi si traficanti de droguri din State. Filmul a debutat in cinematografe la data de 21 februarie si a depasit rapid filmul 5Gang. Ca idee, pana in momentul de fata, Miami Bici are peste 519.000 de spectatori si incasari in valoare  de aproximativ 2,2 milioane de euro. Avand in vedere faptul ca bugetul a fost de circa 1.5 milioane de euro, filmul a scos un profit bun pentru o productie romaneasca. In afara de filmul 5Gang, a depasit productii precum Garcea si oltenii sau Oh, Ramona, care au fost singurele filme autohtone mai notabile pana sa se amestece industria cinematografica cu vloggingul.

Evident, avand in vedere succesul pe care l-a inregistrat filmul, Miami Bici va avea o continuare. Lucru care a fost anuntat de Codin Maticiuc, care a lucrat ca actor, producator si co-scenarist pentru film.