Microsoft iti va permite, in curand, sa joci jocuri Xbox de pe telefoanele Android

Cei de la Microsoft se pregatesc sa-si extinda serviciul de jocuri cloud, ceea ce va permite utilizatorilor sa joace jocuri video de pe smartphone-urile lor Android. Intr-o postare pe blog marți, Microsoft a spus ca, incepand de luna viitoare, consumatorii din Statele Unite ale Americii si Coreea de Sud vor putea sa se înregistreze pentru previzualizarea xCloud. Jucatorii vor avea nevoie de un controller wireless Xbox One si de un telefon sau tableta care ruleaza Android 6.0 sau o versiune lansata ulterior si care accepta Bluetooth. „Vrem acum sa va jucati cu noi si sa ne oferiti feedback-ul dvs. cu privire la Project xCloud, astfel incat sa putem imbunatati continutul de la saptamana la saptamana”, a scris Kareem Choudhry, vicepresedinte al departamentului xCloud de la Microsoft. „Alaturi de noi, distrati-va jucandu-va, impartasindui-va povestile si feedback-ul si faceti parte din calatorie.”

In ciuda faptului ca se indeparteaza de anumite zone de consum, cum ar fi dispozitivele de sanatate, vanzarile de carti electronice si chiar propriul sistem de telefonie mobila, directorul executiv al companiei, Satya Nadella s-a blocat pe jocuri si cauta pe xCloud un alt mod de a arata infrastructura de cloud computing a Microsoft. Noul serviciu extinde, de asemenea, strategia Nadelei de a construi produse care pot functiona pe dispozitive mai degraba decat doar pe produsele electronice ale Microsoft.

Microsoft nu a dezvaluit, inca, pretul sau data de lansare a xCloud si a spus ca va permite de accesul pentru mai multe persoane, in timp util. De asemenea, nu spune nimic despre disponibilitatea pe dispozitivele iOS. Un purtator de cuvant al Microsoft a declarat pentru CNBC ca compania va furniza mai tarziu informatii in legatura cu xCloud pe alte platforme.

Anul trecut, cei de la Microsoft au declarat ca lucreaza la serviciul de gaming streaming. De atunci, Google si Apple au anuntat servicii de jocuri mobile cu abonament, permitand oamenilor sa plateasca pentru accesul la jocuri care pot fi instalate pe dispozitive mobile. In plus, Google are un concurent mai direct pentru noul serviciu de gaming planuit de Microsoft, numit Stadia, un serviciu de gaming streaming bazat pe cloud care se va lansa in noiembrie, la pretul de 10 dolari pe luna. In banii nostri, asta ar insemna in jur de 43 de lei, dupa cursul valutar actual. 

In timp ce Microsoft nu are propriul sau sistem de operare mobil principal, dupa esecul Windows Mobile, compania are radacini mai adanci in zona gamingului in comparatie cu corporatii legate strict de domeniul tech precum Apple sau Google. Astfel, Xboxul original a fost lansat in 2001. Jocurile au reprezentat 9% din veniturile totale ale Microsoft in ultimul an fiscal, in crestere cu 10% cu un an mai devreme. Pe xCloud, utilizatorii vor putea juca Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct si Sea of Thieves printr-o aplicatie Android numita Microsoft Game Streaming. Mai multe titluri vor fi adaugate ulterior. 

Optiunea va rula „pana cand clienții vor raporta in mod constant o experienta minunata si distractiva si tehnologia respecta standardele noastre interne de calitate”, a scris Choudhry. Asta inseamna ca nu va mai rula dupa? Interesante declaratii.