Microsoft Paint: Fanii se bucura ca aplicaria este salvata “pentru moment”


Fanii aplicatiei de arta Microsoft Paint se bucura dupa ce compania a confirmat faptul ca aplicatia respectiva va ramane o parte a sistemului de operare Windows “pentru moment”. Desigur, pentru moment inseamna ca Microsoft ar putea fi dispusa sa renunte oricand la aceasta aplicatie, insa se pare ca valul care s-a opus unei astfel de eliminari a fost suficient pentru a-i convinge pe acestia sa pastreze MS Paint in continuare in cadrul sistemului Windows. Si acest lucru se intampla dupa ce in 2017, Microsoft a declarat ca Paint ar fi depreciat. Cu toate acestea, in ciuda asteptarilor companiei, aplicatia a supravietuit datorita feedback-ului negativ pe care l-a primit compania atunci cand a anuntat posibilitatea de a sterge acest program de pe platforma sistemului de operare.

A existat, pentru scurt timp, o confuzie in privinta acestui lucru, deoarece utilizatorii au intrebat, in mod continuu, daca Paint va face parte din urmatoarea versiune a Windows 10, lansata in mai, multi dintre acesti utilizatori exprimandu-si speranta ca, in ciuda tuturor zvonurilor privind o eliminare a programului, acesta va continua sa fie disponibil si in urmatoarea versiune a sistemului de operare. In cele din urma, un dezvoltator Microsoft a confirmat ca Paint va fi inclus in acest upgrade.

Vestea a fost primita cu entuziasm de catre utilizatori, multi dintre acestia, jurnalisti sau simpli utilizatori Twitter, salutand aceasta decizie. Miranda Lorikeet, o artista digitala din Sydney, cunoscuta si sub numele de “Lazy Bones”, foloseste Paint pentru munca sa si este sponsorizata de Microsoft. Ea a declarat pentru BBC News ca a fost surprinsa sa auda ca incertitudinea privind supraviețuirea programului a fost ridicata din nou. “Am descoperit vestea cand eram pe computer, la sase sau sapte,” a spus ea. “In cele din urma, este un instrument ciudat, nu este bun si cred ca imi place sa folosesc un instrument de gunoi pentru a creea opere de arta”. Insa indepartarea programului ar fi un lucru nefericit, a tinut ssa adauge Lorikeet, care a audat natura “accesibila” a programului.

Alți fani si-au exprimat entuziasmul fata de prezenta programului in viitoarea versiune a Windows in postari pe social media. Editorul Pat Hines din Massachusetts, aka “Captain  Redblood”, este printre cei care au folosit programul pentru a produce opere de arta detaliate, uluitoare. In 2017, acesta a lansat o carte electronica cu ilustratii care au fost realizate cu usurinta in Paint. “Il folosesc destul de mult în fiecare zi”, a declarat el pentru BBC News, adaugand că ilustratiile sale pot dura intre 15 si 40 de ore pentru a fi finalizate. El folosește un mouse de 7 dolari americani (29 de lei) si un calculator de 200 de dolari (853 de lei), care rulează o versiune veche a lui Paint. “Limitele [n.r acestei aplicatii] sunt un fel care imi dicteaza estetica, de aceea l-am ales ca mediu primar. Daca ar fi dupa mine, acest program ar fi fost inclus in fiecare calculator”.

O alta artista este Concha Garcia Zaera, o femeie spaniola în vârstă de 88 de ani, care isi actualizeaza, in mod regulat contul de Instagram cu opere digitale fermecatoare, toate acestea produse in Paint.