Motive pentru a reseta Amazon Echo

Amazon Echo este unul dintre dispozitivele pe care ar trebui sa le ai in casa. In ultima vreme, asistentii vocali sunt din ce in ce mai utilizati de catre foarte multe persoane, astfel incat rar lipseste unul din casele oamenilor, pentru ca sunt foarte utili. Ei iti pot spune cum este vremea afara inainte de a iesi din casa pentru a sti cum sa te imbraci, ii poti folosi pe post de alarma de dimineata, le poti spune sa redea melodia ta preferata si multe alte lucruri. 

Daca ai un dispozitiv Amazon Echo care nu mai functioneaza asa de bine si te gandesti deja sa iti cumperi altul nou, poate mai intai ar fi indicat sa ii dai resetare din fabrica. Acest lucru presupune ca trebuie sa iti stergi orice informatie personala, orice setare personalizata, de la setarile de asistenta vocala pana la calendarul personalizat. Dar fiecare model de Amazon Echo difera (Echo din 2014 are doua butoane, cel din 2017 si 2019, au trei butoane) , asa ca si resetarea din fabrica se va realiza intr-un anume fel in functie de modelul pe care il deti. De aceea, mai intai trebuie sa afli ce model de Amazon Echo ai inainte de a-i da resetare din fabrica. 

Daca ai un Amazon Echo din prima generatie, trebuie sa apesi pe butonul din partea de jos a difuzorului Echo. Apoi poti sa te folosesti de capatul unei agrafe pentru a metine butonul apasat pentru 5 secunde. Inelul de lumina se va face portocaliu si se va roti, care este un semn ca resetare se desfasoara asa cum ar trebui. 

Daca ai un Amazon Echo din a doua generatie, acesta nu are  niciun buton de resetare, de aceea va trebui sa menti apasat pe butoanele de Volum Down si de Microfon, pana cand inelul va emite o lumina portocalie. Acest lucru dureaza aproximativ 20 de secunde, iar inelul de lumina se va invarti, ceea ce inseamna ca resetare se desfasoara corect. 

Daca ai un Amazon Echo de a treia generatie trebuie sa menti apasat pe butonul Actiune, care este butonul cu un punct in centru. Mentine apasat timp de 25 de secunde, pana cand inelul de lumina devine portocaliu si se va invarti, semn ca resetarea este corecta. 

Resetarea dispozitivului nu trebuie realizata doar in cazul in care nu il vei mai folosi. Dar daca observi probleme la dispozitiv mai intai incearca sa il deconectezi si sa il conectezi din nou, iar daca nu isi revine, atunci sa il resetezi. 

Acestea fiind spuse, daca ai un dispozitiv Amazon Echo care nu mai functioneaza sa de bine ca la inceput, intainte de a-ti cumpara altul, incearca sa il resetezi din fabrica, dar mai intai afla ce model este pentru a sti cum sa il resetezi, pentru ca fiecare model are un alt mod de resetare.