Noul calculator Mac Pro va aparea in sfarsit pe piata, in decembrie

Mac Pro este noul model costisitor si extrem de puternic al celor de la Apple si va debuta, in sfarsit, pe piata de electronice – in ciuda faptului ca lansarea va avea loc mai tarziu decat se asteptau utilizatorii. Iar Apple a adaugat unele accesorii in plus pentru a compensa pentru lansarea intarziata. Dupa cum reiese si din titlu, cei de la Apple vor lansa Mac Pro in decembrie. Nu au oferit o zi de lansare mai specifica sau au spus cand clientii vor putea sa-si comande calculatorul in pre-order. Noul Mac Pro, care porneste de la pretul de 5.999 de dolari, reprezinta prima actualizare importanta a dispozitivului din 2013 si incercarea celor de la Apple de a recastiga profesionistii in domeniile de activitate IT si nu numai, care, in lipsa unei actualizari considerabile a Mac, s-au refugiat spre calculatoare Windows mult mai puternice. Pentru ca calculatoarele Windows sunt ca smartphone-urile Android, doar ca calculatoarele Mac nu mai sunt de mult comparabile cu iPhone-urile atunci cand vine vorba despre popularitatea in domeniu.

Compania si-a petrecut acest an reinnoindu-si colectia din gama de laptop-uri Pro, motiv pentru care a inclus un nou MacBook Pro de 16 inci cu o tastatura redesenata, o baterie mai buna si boxe imbunatatite. Iar noul MacBook Pro de 16 inch a fost lansat recent, dupa luni intregi de speculatii in privinta acestui lucru. Cei de la CNET sustin faptul ca aceasta nu este chiar asemanatoare cu o tastatura MacBook old-school. „Ganditi-va la noua tastatura MacBook Pro ca pe un mediu fericit intre cele doua”, spune Scott Stein de la publicatia cu pricina. Adica intre o tastatura old-school MacBook sau o tastatura mai noua?

Mac Pro, impreuna cu monitorul sau de accesorii XDR de 5.000 de dolari, un Display Pro 6K, au stralucit in lumina reflectoarelor in cadrul Conferintei dezvoltatorilor mondiali ai Apple, din iunie. De la debutul sau, cei de la Apple a facut anumite modificari. Exista acum o optiune de unitate in stare solida cu 8 terabyte pentru Mac Pro, cu o memorie de doua ori mai mare in comparatie cu modelul anterior, cel din 2013. Mac Pro va putea gestiona acum sase fluxuri simultane de videoclipuri 8K, de doua ori mai mult decat au promis oficialii corporatiei americane la WWDC. Desi, si cu promisiunile Apple e cam indoielnica treaba pana in momentul in care exista o confirmare oficiala.

De asemenea, Mac Pro are mult mai multi cai putere fata de alte calculatoare performante, chiar mult mai mult fata de cat ar avea nevoie un utilizator obisnuit. Ceea ce inseamna ca ar fi potrivit pentru gaming si alte activitati de genul. Insa Mac Pro este conceput pentru utilizatorii de energie electrica in afaceri cu efecte speciale sau utilizatorii care activeaza in alte industrii si necesita o cantitate masiva de energie pentru lucruri precum redarea de imagini sau video. Adica un calculator perfect pentru gameri, creatori de continut pe YouTube si editori vizuali, printre altele. Trebuie doar sa mai astepte putin pentru a avea parte de acel calculator performant care sa sustina cantitatea masiva de energie de care au nevoie.