Noul iPhone 11: data lansarii, pret, stiri

Lansarea unui nou iPhone 11 este posibil sa aiba loc in luna septembrie, insa exista zvonuri conform carora  Apple ar testa mai multe concepte pentru modelele de smartphone pe care le va lansa anul acesta cu mai multe luni in avans. Exista o multime de zvonuri in ceea ce priveste aspectul, performanta, bateria si specificatiile noului si toate acestea indica o imbunatatire semnificativa in comparatie cu modelele de anul trecut, mai ales din punct de vedere al design-ului, avand in vedere faptul ca iPhone XS nu arata foarte diferit fata de iPhone X. Desi este posibil ca aceasta imbunatatire sa nu fie una atat de radicala, avand in vedere faptul ca Apple a reproiectat design-ul iPhone abia la sfarsitul anului 2017, insa ar putea exista imbunatatiri mai mari din punct de vedere al camerei de pe spate. O veste buna, avand in vedere faptul ca Apple nu inregistreaza atat de multe vanzari de iPhone-uri pe cat a preconizat anterior, astfel incat modelul urmator trebuie sa ramana la cel mai inalt nivel sau sa fie disponibil la un pret mai redus pentru a ramane competitiv.

Data lansarii

Judecand dupa politica Apple din anii anteriori, iPhone 11 va fi lansat, cel mai probabil, pe data de 10 septembrie 2019. Avand in vedere faptul ca anul trecut a adus trei modele pe piata de telefoane mobile, Apple ar putea repeta acelasi scenariu si anul acesta, cu iPhone 11 fiind lansat alaturi de un iPhone 11 Max si iPhone 11R (aceste nume nu au fost anuntate oficial, sunt doar denumiri provizorii pentru a face referire la celelalte doua modele).

Posibile imbunatatiri

Imaginile facute publice si transmise celor de la Tech Radar de catre surse din interiorul companiei infatiseaza trei camere pe spate, iar telefonul pare sa aiba o carcasa din sticla, aaa cum ne-am fi asteptat deoarece Apple a trecut la acest material inca de la iPhone 8 pentru a ajuta modelul sa contina functia wireless charging. Partea frontala a telefonului, in schimb, pare sa pastreaze acelasi aspect ca cel de pe iPhone XS.  

Una dintre sursele citate de publicatia americana sustine faptul ca nici unul dintre modele nu va avea un port USB-C, precizand si o eventuala imbunatatire a camerei frontale, care ar urma sa fie ridicata la 10MP (de la 7MP la modelele curente), iar camera din spate va avea obiective de 14MP si 10MP, dar si un al treilea, al carui valoare este in prezent necunoscuta.

Apple introduce de obicei un nou procesor odata cu noile sale lansari de iPhone, iar analistii sustin ca Apple a ajuns deja la un acord cu un producator pentru a dezvolta procesorul A13. Mai mult, sunt si zvonuri conform carora iPhone 11 va include suport pentru cele mai recente standarde de conectare Wi-Fi 6 – desi s-ar putea ca tehnologia 5G sa mai astepte pana la modelele din 2020.

Pret

Chiar si fara sa avem un pret oficial, stim ca iPhone 11 va costa foarte mult. La urma urmei, Apple a vandut iPhone-ul XS și iPhone X cu un pret incepand de la 999 de dolari (in jur de 4200 de lei la noi). Am putut vedea preturi identice pentru iPhone 11 sau o usoara reducere, avand in vedere faptul ca vanzarile Apple au scazut considerabil in ultima vreme.