Noul prototip de telefon pliabil al TCL pare mai promitator decat Galaxy Fold

Telefoanele pliabile inca sunt un concept destul de complicat de realizat, in ciuda faptului ca a aparut deja de ceva vreme Galaxy Fold, iar cei de la Huawei pregatesc si ei un Mate X. Practic, o tableta (ecran cu diagonala de peste 7 inch) care se poate plia in asa fel incat sa aiba dimensiunile unui smartphone normal. Da, ar fi un telefon ideal pentru cei care isi doresc sa pot sa se deplaseze prin oras cu tableta, doar ca marile corporatii din domeniu nu dispun inca de mijloacele necesare pentru a face acest concept operational in cele mai optime conditii. Mai pe intelesul tau, sa nu existe riscul sa se rupa ecranul in timp ce-l indoi pentru ca, la urma urmei, folia care ajuta telefonul sa se plieze e confectionata din plastic. Si cu Galaxy Fold a fost o poveste destul de complicata, dupa cum bine stim, deoarece planul initial al companiei a fost sa-l lanseze in aprilie, insa in urma complicatiilor cu ecranul, acesta a aparut abia in septembrie. Oricum, prima mea impresie este ca va trebui sa treaca ceva ani pana cand sa se inventeze tehnologia perfecta pentru a duce acest concept la alt nivel. 

Insa se fac pasi in acest sens. Samsung a rezolvat in cele din urma problemele cu Galaxy Fold si l-a lansat pe piata in septembrie, cei de la Huawei pregatesc si ei un telefon pliabil pana la sfarsitul anului, iar TCL a lansat cel mai interesant prototip de smartphone pliabil vazut pana acum. Cel mai remarcabil lucru legat de prototipul celor de la TCL este acela ca balamalele se deplaseaza in direcyii diferite. DragonHinge se pliaza, ca o carte sau ca Galaxy Fold, in timp ce Butterfly Hinge se pliaza in sens invers, ceva nemaivazut pana in momentul de fata. E un lucru care ma face curios in ceea ce priveste data de lansare a telefonului respectiv (daca va fi un concept care sa aiba suficient succes pentru a aparea pe piata). La fel ca si in cazul altor telefoane pliabile, actul de pliere se simte fizic si visceral intr-un mod care ma face sa apreciez caracterul tehnic al oricarei companii care incearca sa dezvolte dispozitive ale caror ecrane se indoaie in doua. Ideea de telefon cu clapeta in varianta smartphone este una extrem de ingenioasa. Cu ecranele mari promit un ecran extins pentru citire, redare de videoclipuri, jocuri si multitasking. Insa, dupa cum spuneam, principala problema consta in faptul ca inca nu s-a gasit o tehnologie pentru a duce conceptul la un nivel mai bun. 

Acum, noul prototip de la TCL pare cel mai promitator model de telefon pliabil, mai ales pentru ca, dupa cum spuneam, modurile sale de pliere difera cu mult in comparatie cu cele ale telefoanelor pliabile lansate pana acum. Cunoscuta pentru realizarea de televizoare cu adevarat bune, la prețuri accesibile, cei de la TCL vor sa-si puna afacerea cu telefonie sub acelasi brand. Compania a descoperit deja design-urile de concept si a anuntat DragonHinge cu luni inaintea acestui efort.