Nvidia Shield TV 2019, cel mai bun dispozitiv Android TV de anul acesta

Gama Shield TV a celor de la Nvidia ofera cele mai bune seturi de televiziune Android TV inca de la primul model, care a debutat in 2015. Televizoarele Shield au fost, practic, singurele dispozitive Android TV de pe piata care au fost destul de bune pentru a atrage un numar mai mare de clienti, doar pentru modul lor mai inovativ de a rula acest sistem de operare nu prea popular in domeniul smart TV. Acest lucru reprezinta un contrast puternic fata de celelalte modele nesemnificative ce ruleaza Android TV, insa nu reusesc sa se faca remarcate in mod special pentru nimic. Dupa lansarea modelului de prima generatie in 2015 si celei de-a doua generatie doi ani mai tarziu, in 2017, Nvidia lansează astazi a treia generatie de seturi pentru televizoare Nvidia Shield chiar in grafic, in 2019. Din 2 in 2 ani, exact cum ne-a obisnuit si pana acum. Noul set pentru televizor are o interfata a utilizatorului mult mai rapida, o telecomanda noua si unul dintre acestea vine intr-un nou factor de forma!

Exista doua dispozitive de lua in considerare in cazul de fata: Nvidia Shield TV, disponibil de la pretul de 149,99 de dolari (643 de lei) si Nvidia Shield TV Pro la 199,99 de dolari (857 de lei). Exact la fel ca si la moidelele Shields din 2017, Nvidia nu adaugă niciun numar de versiune la Shields, asa ca aceste dispozitive se vor numi pur si simplu „Editia 2019”. Dispozitivul de 200 de dolari Pro prezinta acelasi design set-top-box pe care Nvidia il folosește de ani buni, cu un Nvidia Tegra X1 + SoC modernizat, memorie interna de 3 GB RAM si 16 GB spatiu de stocare. Ca de obicei, dispozitivul este plin de porturi: HDMI 2.0, doua porturi USB-A 3.0 si pentru o putere de streaming serioasa, Ethernet cu fir Gigabit. 16 GB nu reprezinta chiar atat de mult spatiu de stocare, insa ai posibilitatea de a conecta orice dispozitiv de stocare in masa pe care il doresti la porturile USB 3.0. Fie ca este vorba despre un stick USB flash sau de un hard disk complet. Sau o poti conecta la reteaua de stocare atasata. 2017 Pro a avut o versiune SKU la pretul de de 300 de dolari cu un spatiu de stocare de 500 GB la bord, insa productia acestuia a fost intrerupta anul trecut, iar un SKU „mare stocare” nu este disponibil pentru versiunea din 2019.

Nvidia Shield TV mai ieftin are acest nou factor nebunesc de forma – este … aaa, un tub? Setul mai ieftin este doar un cilindru, cu HDMI si microSD in partea de sus si Gigabit Ethernet cu fir si putere in partea de jos. Dispozitivul pare prea mare si prea greoi pentru a fi un dongle autoportant, astfel ca literatura de specialitate a produsului Nvidia il infatiseaza asezat pe podea in spatele mobilierului TV. E ca un computer: conectezi HDMI de la televizor in partea de sus, apoi alimentezi (optional) si Ethernet in partea de jos, apoi poti sa-l arunci in spatele televizorului si sa incepi sa te uiti la TV.