O aplicatie iOS te spioneaza in secret si alte stiri

Hackerii au patruns in ecosistemul Apple si, probabil, si in telefoanele utilizatorilor

Hackerii au indrumat utilizatorii sa descarce o aplicatie numita Exodus, care era de fapt malware. Aceasta aplicatie iti cere accesul la fotografii, clipuri video, date personale stocate pe dispozitiv, inregistrari audio, fisiere personale si persoane de contact, urmarind, probabil, locatia victimei si ascultand conversatiile acesteia prin microfon. Este un lucru neobisnuit, as spune chiar putin socant, avand in vedere faptul ca Apple are, cel putin pe hartie, unul dintre cele mai bune sisteme de securitate ale unei companii in domeniul tehnologic. Insa, se pare ca ori nu este atat de solid pe cat isi imaginau anumite publicatii, ori hackerii respectivi ar trebui angajati la NASA. Ideea este ca acest atac de succes reprezinta un memento pentru compania americana sa ramana vigilenti, indiferent cat de in siguranta credeau ca sunt platformele lor private pana in momentul de fata.

Bibloteca pe post de difuzor

Marele producator de mobila Ikea si Sonos, una dintre cele mai mari ncompanii in domeniul audio, si-au unit fortele pentru a proiecta, dezvolta, fabrica si lansa o inventie care sa fie si  difuzoar si mobilier, special pentru clientii ambelor companii. Parteneriatul incepe cu o bibloteca combo-speaker disponibila la pretul de 99 de dolari americani (in jur de 417 lei in banii nostri), care poate rezista la o greutate de pana la 2 kilograme si este cel mai ieftin produs audio Sonos pe care il veti putea cumpara pana in momentul de fata. De asemenea, va fi lansata si o combinatie de lampa cu difuzor care va costa in jur de 179 de dolari (754 de lei).

Un robot de navigatie ar putea salva rinocerii

Aparent, nu este vorba despre nici o gluma. Rinocerii albi nordici sunt putin spus o specie aflata pe cale de disparitie, dat fiind faptul ca in salbaticie sunt deja exctincti. Ultimul mascul al speciei a murit acum doua saptamani, iar in captivitate se mai afla doar doua femele. Insa oamenii de stiinta cred ca raspunsul la problema privind salvarea speciei ar putea fi un robot sub forma de sarpe, dotat cu inseminare artificiala. Desigur, acesti rinoceri vor avea nevoie de mult mai mult decat un robot de navigatie inseminat artificial pentru a supravietui ca specie. Dar este un inceput.

Cocktail Conversation

In timp ce internetul si retelele sociale sunt disponibile in toate limbiile lumii, codurile pe care acestea sunt construite nu. Codarea din spatele internetului, in toate formele sale multiple de la HTML si CSS pana la PHP, este scris, in mare parte, in limba engleză. Alte limbi de circulatie internationala, sau cel putin vorbite pe scara larga, precum chinesza, germana, franceza, spaniola, si araba, nu sunt utilizate pe scara larga ca limbi de codare, lucru ce tinde sa puna vorbitori nativi ai acestor limbi intr-un dezavantaj masiv atunci cand vine vorba de locuri de munca in industria IT.

Sosete pentru urmatorul antrenament

Nici asta nu este o gluma. In baza argumentului ca ai nevoie de o pereche de adidasi care sa-ti usureze transpiratia, si o pereche de sosete poate face diferenta atunci cand vine vorba de antrenament. Si, da, s-au creat modele de sosete care sa te ajute in acest sens. Mai multe detalii aici: https://www.wired.com/gallery/best-running-socks/.