Ordinea in care sa revizionezi filmele Star Wars

Se apropie din ce in ce mai mult ultimul film din seria de epilog al celebrei francize Star Wars. Episodul 9, ultimul film al seriei, va debuta in cinematografele din Statele Unite ale Americii la data de 20 decembrie, adica la sfarsitul acestui an. Conform unor zvonuri, Star Wards: Episode IX este stabilit la un an dupa evenimentele ultimului film din serie, The Last Jedi, lansat acum aproape doi ani, care s-a terminat intr-un status quo extrem de ciudat in care principalul eveniment a fost moartea personajului Luke Skywalker, eroul seriei originale. De asemenea, filmul a fost descris ca fiind sfarsitul definitiv al povestii despre familia Skywalker. Insa, inainte ca ultimul film din seria Star Wars sa debuteze, poate ti-ai dori sa revezi toata seria de la cap la coada. Si cine-i mai bun pentru a determina ordinea adecvata pentru revizionarea filmelor Star Wars decat Marek Hamil aka Luke Skywalker?

Mark Hamill a acordat un interviu publicatiei Collider in aprilie 2018 si a fost intrebat in legatura cu ordinea sa cronologia preferata pentru vizionarea tuturor filmelor Star Wars. Ceea ce nu este o intrebare simpla, avand in vedere faptul ca exista opt filme in saga principala (trei in seria originala, trei in prolog si doua in epilog), plus doua filme care prezinta povesti alternative, ca Rogue One si Solo: A Star Wars Story. (filmul nu s-a incardrat in ordinea lui Hamill pentru ca nu a fost lansat la momentul cand actorul a fost intrebat.) Si acum ca mai avem doar opt luni pana la ultimul episod al Star Wars, poate ca ar fi timpul sa revizionezi toata seria. Sau poti sa te uiti la fiecare cu cateva saptamani inainte ca ultimul film sa fie lansat, pentru a surprinde mai bine momentul in care noul film va aparea in teatre, in decembrie.

La inceput, Hamil a spus ca: “Intotdeauna ma gandesc, la cand au aparut cronologic”. Dar apoi, actorul a recunoscut ca a le urmari in ordinea in care are loc actiunea are meritul sau, si dupa ce a recitat prima data filmele in ordine episodica, de la unul pana la opt, s-a razgandit si a venit cu o noua ordine. “Vreau să spun…asteptați o secunda. Rogue One e inainte de patru”, a spus Hamil. “Deci, [n.red. Ordinea] ar fi: unu, doi, trei, Rogue One, patru, cinci, sase, sapte, opt.”

De asemenea, Hamil a sustinut ca l-a intrebat pe creatorul George Lucas in 1977, de ce primul film al seriei fost numit Episode IV. “Ei bine, prologul e destul de intunecat”, i-ar fi  spus Lucas. “Este o poveste mai dura. Aceasta este mai comercială”, spunea creatorul Star Wars evidentiind diferenta intre seria originala si prolog. Evident, seria despre evolutia (?) lui Anakin Skywalker in Darth Vader si caderea Republicii Galactice este o poveste mai intunecata decat lupta lui Luke Skywalker si a prietenilor sai pentru a detrona Imperiul Galactic. Hamill nu a comentat nimic in legatura cu Machete Order, care este o modalitate de a viziona filmele care pastreaza o anumita rasturnare de situatie.