Placinta reprezentativa a Australiei are carne

Daca esti pasionat de a afla care sunt mancarurile traditionale ale tarile este bine de stiu ca placinta care are carne este reprezentativa in Australia. Daca vrei sa afli mai multe despre asta, fi cu ochii pe randurile de mai jos. 

Copiii din scolile Australiene se bucura foarte tare cand vine ziua de vineri atat pentru ca incepe weekend-ul, cat si pentru ca nu mai sunt nevoiti sa isi ia mancarea de acasa, ci isi iau aceasta placinta care are carne si cu sosul de rosii care curge prin mai multe parti. In scolile fara incalzire, in zilele de iarna aceasta placinta era asa o bucurie, pentru ca ea este calda, pe langa sandvisurile de acasa care sunt reci. Inauntrul placintei se afla carne de vita tocata si sos de rosii dulce din plin. 

Datorita acestei placinte, foarte multi locuitori o prefera chiar si in locul unei prajiturii fastuoase. Si in weekend se pun pe gatit si fac placinta aceasta care are carne. Chiar si atunci cand se afla intr-o calatorie, multi oameni se opresc pentru a-si lua cate o placinta specifica Australiei, fiind o delicatese. Daca un britanic ar manca aceasta placinta nu i s-ar parea nimic special, pentru ca Anglia era o tara mult mai bogata decat Australia si bucatarii britanici foloseau condimente scumpe si exotice precum, sofran, ghimbir, piper si carnea nu era de vita sau de pui, era de mistret, peste, poate chiar si paun. De aceea pentru ei placinta traditionala australiana nu are nimic special fata de cea pe care o au si ei. 

Desi, aceasta traditie cu placintele isi are originea in Marea Britanie, o expozitie care a vizitat Australia in 2015 a vazut ca istoria placintelor a inceput in anul 1800, adica dinaintea Marii Britanii, cand s-a deschis prima fabrica de grau in Sydney. De atunci brutarii care fac placintele traditionale si-au deschis patiserii ;a fiecare colt al oraselor. In secolul XX gustarea clasica de strada s-a transformat intr-o afacere foarte mare. 

Conform statisticlor, australienii mananc 270 de milioane de placinte pe an. Chiar si in cele mai mici orase din Australia se gaseste cate o patiserie care sa aiba acesta placinta traditionala. In Australia se mai desfasoara o competite in care brutarii se aduna si fiecare isi gateste placinta si cea mai buna placinta castiga si este premiata ca fiind “cea mai buna placinta din tara”. Anul trecut s-au evaluat 1.174 de placinte si un numar record de 338 de brutarii care au facut cate o placinta rece si una fierbinte. 

Acestea fiind spuse, daca vreodata vei merge in Australia trebuie neaparat sa iti cumperi o placinta care are carne ca sa vezi si tu ce este asa special la ea si sa le gusti “traditia”.