Premiera sezonului 8 din Game of Thrones

Ultimul sezon din Game of Thrones a inceput luni, iar premiera a fost primul episodal serialului dupa aproape un an si opt luni de la finala sezonului 7, care a aparut la 27 august 2017. Si pentru că acest spectacol este mult mai complicat decat sistemul Decimal Dewey de la biblioteca Citadelei, avem tot ce trebuie sa stii din episodul 1 intr-o recapitulare la indemana.

Recapitulare final sezon 7

Cersei Lannister a promis sa se alature luptei impotriva White Walkers, dar nu are nici o intentie sa participe cu adevarat la lupta respectiva. Prin urmare, restul continentului poate sa lupte cu ei la nord, in timp ce ea a angajat o armata de mercenari ca sa-i atace atunci cand au terminat apocalipsa zombie. Foarte frumos!  De asemenea, Cersei spune ca este insărcinată cu copilul fratelui sau Jaime (ar fi al patrulea), dar el a parasit King’s Landing cand i-a auzit planurile pentru a lupta cu zombie alaturi de restul distributiei la Winterfell. Da, a parasit-o dupa 7 sezoane! Tyrion Lannister isi tradase familia inca din sezonul 5 si continua sa o sfatuiasca pe Daenerys.

Jon Snow a renuntat la coroana de Rege al Nordului in favoarea lui Daenerys, desi nimeni nu-i mai ceruse lucrul asta atunci cand a facut-o. Ah, si cei doi sunt acum un cuplu, dupa ce au avut o scena de sex in barca spre Winterfell. Tocmai in timp ce serialul a confirmat oficial ca Jon este fiul Lyannei Stark si al lui Rhaegar Targaryen, ceea ce-l face nepotul lui Daenerys. Doar fanii Game of Thrones, Supernatural si anime pot spune ca “Incest is wincest”.Arya si Sansa se afla in Winterfell, după ce l-au ucis pe Petyr Baelish. Intr-un final, au scapat si de el. Bran inca se afla in camera lui, spunand lumii ca el este Corbul cu trei ochi.

Iar White Walkerii se afla, in sfarsit, in Westeros, cu un dragon in plus dupa expeditia Fratiei Inelelor sa captureze un schelet.

Rezumat

Conflict in Winterfell, unde oamenii Nordului nu o vad cu ochi prea buni pe Daenerys, Jon Snow isi pierde respectul din partea tuturor (si a Sansei) pentru ca a renuntat la coroana si a jurat loialitate lui Daenerys. Dupa care fug amandoi la o plimbare cu dragonul (a, da, Jon poate sa calareasca un dragon, aparent, doar e Targaryen). Dupa ceva timp, Jon afla in sfarsit adevarul despre parintii lui de la Sam, care si el aflase despre familia lui executata de Daenerys sezonul trecut. Evident, Sam il indeamna pe Jon sa ridice pretentii pentru Tronul de Fier, insa acesta ezita, cel putin pe moment. Iar la sfarsitul episodului, Jamie apare in Winterfell, unde da ochii cu Bran pentru prima oara de cand l-a impins pe geam in premiera serialului. King’s Landing nu aduce nimic interesant in afara faptului ca Theon Greyjoy insfarsit face o fapta buna si o salveaza pe sora lui, Yara, captiva lui Euron Geryjoy inca din sezonul trecut.  

Concluzia: lucrurile incep sa devina interesante, intriga va putea pune personaje unul impotriva altuia in timp ce o hoarda de zombie de gheata ataca continentul. Cel putin asta am inteles din primul episod.