Qualcomm Snapdragon 855 prezinta un plus de viteza pentru telefoanele de gaming

Esti gamer? Ai destui bani sa-ti permiti un smartphone de gaming ca sa poti tine sesiuni intregi de Fortnite sau PUBG fara sa ti se descarce bateria? Pai in cazul asta, ai nimerit pe articolul potrivit, si da, am vesti bune pentru tine. Cel mai nou procesor mobil Qualcomm a fost construit pentru viteza – la timp pentru lansarea retelei de date mobile 5G. Qualcomm lanseaza luni Snapdragon 855 Plus, o versiune mai mare a procesorului sau deiînalta performanta, care le-a permis lansarea pe piata mai multor smartphone-uri Android (inclusiv de la Samsung sau Huawei). Iar Asus va fi producatorul care va avea onoarea de a utiliza primul noul procesor, compania taiwaneza urmand a integra Snapdragon 855 Plus in viitorul sau telefon, ROG Phone II. Adica succesorul celui mai bun smartphone de gaming, Asus ROG. 

Plus prezinta o grafica cu 15% mai rapida si o viteza a CPU de pana la 2.96GHz, pe cand modelul Snapdragon 855 standard depaseste cu putin 2.84GHz. Daca nu te-ai prins din ce am explicat mai sus, noul procesor are ca scop sa imbunatateasca performanta pentru smartphone-urile de gaming, dar si pentru alte dispozitive care vor avea la un moment dat 5G, noua retea de date mobile care promite viteze de descarcare in multi-gigabiti [si care va debuta in Romania in ianuarie 2020]; inteligenta artificiala, dar si tehnologii precum realitatea augmentata sau virtuala. O parte dintre dispozitivele care sunt alimentate de catre acest procesor vor fi lansate pe piata in cursul acestui an, restul la inceputul anului urmator.

“Snapdragon 855 Plus va ridica standardul pentru gamerii de elita, prin cresterea performantelor CPU și GPU”, a declarat Kedar Kondap, vicepresedinte al departamentului de management al produselor Qualcomm, intr-un comunicat de presa in privinta acestei lansari.

Dupa cum am spus si mai sus, Asus va fi prima companie producatoare de telefoane mobile care va folosi noul procesor. Un lucru pe care l-au declarat chiar cei de la Qualcomm in  comunicatul lor de presa. Nu au fost oferite detalii suplimentare in legatura cu noul telefon, dincolo de faptul ca telefonul ROG Phone II se va baza pe modelul ROG de anul trecut. Dispozitivul mai vechi are un display AMOLED care se poate reimprospata de 90 de ori pe secunda si se numește AirTriggers – colțuri sensibile la presiune, care se dubleaza ca butoane de protectie pentru jocuri. ROG Phone II ar urma sa vina cu mai multe imbunatatiri in acest sens, insa nu se stie clar inca care ar urma sa fie aceste imbunatatiri. Cei de la Asus au spus ca vor oferi mai multe detalii despre telefonul ROG Phone II in cadrul urmatoarelor saptamani.

Qualcomm proiecteaza procesoarele mobile utilizate pentru majoritatea smartphone-urilor flagship care ruleaza Android ca sistem de operare. Pe masura ce piata de telefoane mobile inregistreaza o scadere considerabila, companiile cauta noi modalitati de a-i atrage pe clienti, imbunatatindu-si dispozitivele. Componentele din interiorul telefoanelor sunt vitale pentru a permite noi caracteristici care sa faca ca dispozitivele viitoare sa fie gadget-uri pe care tinerii trebuie sa le aiba.