Ruptura intre Pancu si Rapid, aproape iremediabila

Rapid este intr-o situatie destul de complicata in momentul de fata. Echipa giulesteana se afla pe locul 6 dupa o serie de rezultate dezastruoase in ultima vreme, in urma carora Daniel Pancu, fostul antrenor si jucator emblematic al giulestenilor, a fost demis. Daniel Pancu a fost inlocuit cu Dan Alexa, care a mai antrenat-o pe Rapid si inainte de falimentul clubului sub fostul patron Valerii Moraru. Si care nu a apucat sa antreneze echipa din cauza aparitiei epidemiei de Covid-19. 

In timp ce, virtual, promovarea in Liga I nu este pierduta inca, Rapid se bate cu mai multe echipe pentru a-si recastiga locul in primul esalon, printre care Mioveni, Turris Oltul Magurele, Arges Pitesti, Petrolul Ploiesti si chiar si Metaloglobus Bucuresti, care se afla pe locul 7 cu acelasi numar de puncte. Diferenta de puncte intre aceste formatii, de la locul 2 si pana la locul 7, este una de maxim 2 puncte. In conditiile in care competitia este atat de acerba, sirul de promovari consecutive al Rapidului s-ar putea opri anul acesta, dupa un sezon sub asteptari. Asta in ciuda bugetului urias al clubului in comparatie cu celelalte formatii care activeaza in al doilea esalon valoric al fotbalului romanesc. Este o situatie destul de complicata, iar acest conflict intre conducerea Rapidului si Daniel Pancu face mai mult rau decat bine clubului.

Potrivit celor mai noi stiri fotbal pe aceasta tema, ruptura dintre Rapid si Daniel Pancu este iremediabila. Suporterii rapidisti, in ciuda faptului ca au scandat pentru demisia lui Pancu in ultimele meciuri, si-au pastrat intact respectul pentru tot ce a facut “Pancone” pentru Rapid in cariera de jucator. Adevarul e ca nu poti ataca personal un jucator emblematic al clubului daca, intr-adevar, esti suporter al unei echipe doar pentru ca acel jucator nu este la fel de bun ca antrenor. Ei bine, pozitia conducerii este cu totul alta, in ciuda asigurarilor date de club ca despartirea dintre cele doua parti a fost amiabila. Plecarea lui Pancu de la Rapid a fost in aceleasi conditii ca cele ale lui Daniel Niculae, Vasile Maftei, Nae Stanciu sau Constantin Schumacher. Cu alte cuvinte, conducerea lui Rapid a intrat in conflict cu aproape fiecare glorie a Rapidului din ultimele doua decenii.

Astfel, ultimul mesaj primit de Pancu de la Rapid a fost faptul ca i se va achita salariul lunar in perioada in care a antrenat formatia giulesteana. Insa, pe un an, nu pe doi, cum ar fi fost normal. 

Maftei face acuzatii dure asupra conducerii Rapidului

Maftei acuza conducerea Rapidului de faptul ca ar fi planificat plecarea lui Pancu inca de la instalare. “Cand vrei sa scapi de cineva, il pui antrenor, ca e cel mai usor sa scapi de el. In momentul când Nico a iesit din acest proiect, odata cu el a iesit si Nae Stanciu, am plecat eu, a plecat si Sumi. Cel mai usor mod prin care sa faci pe cineva sa plece din club este sa il pui antrenor si sa ii dai responsabilitati.”, a declarat Maftei pentru Gazeta Sporturilor.