Samsung Galaxy S10e a depreciat cu 50% in 30 de zile, conform unui raport

Daca ti-ai cumparat un Samsung Galaxy S10 atunci cand acesta a aparut pe piata din Europa (si implicit cea din Romania) si acum cauti sa-l vinzi pentru ca ti-ai dat seama ca sunt mai importanti banii de mancare decat un telefon, trebuie sa-ti aduc, din pacate, vesti proaste. Acum Samsung Galaxy S10 este evaluat la jumatate din suma pe care ai cheltuit-o pentru a cumpara telefonul, potrivit unui raport al BankMyCell, un site american care iti permite sa-ti vinzi telefonul utilizat. Desigur, n-ai cum sa faci tranzactii in Romania prin BankMyCell cand noi avem Emag si OLX, insa acest raport este suficient de spot on (adica este adevarat, iar acest fapt este valabil, in general, pentru toate pietele), asa ca n-ai cum sa-ti iei banii inapoi. Asta desi n-a trecut prea mult timp de cand a fost lansat modelul. Intr-adevar, piata de consum este unul dintre cele mai complicate lucruri posibile.

Valoarea lui Galaxy S10e a scazut cu pana la 50,2% in toate optiunile de stocare. In doar 30 de zile. Iar daca modelul cu cel mai mic pret al gamei poate fi, acum, achizitionat la un pret mai apropiat de un smartphone mid-range decat de un flagship (din magazinele online, nu din cele oficiale), nici celelalte modele ale gamei nu stau mai bine din acest punct de vedere. Astfel, valoarea lui S10 Plus a scazut cu in jur de 47%, iar S10 a pierdut 42,7% din valoarea sa, potrivit raportului initiat de catre BankMyCell.

Aceasta statistica face din Samsung Galaxy S10e “unul dintre telefoanele cu cea mai rapida depreciere din 2017”, se arată in raport. Iar Galaxy S10 Plus si Galaxy S10 le-au depasit pe cele care se aflau in top pana in momentul de fata. Insa, acest lucru a fost realizat de cam toate telefoanele din acest an. Insa, modelele celor de la Apple stau mai bine din acest punct de vedere. Astfel, smartphone-urile de anul trecut ale companiei americane, iPhone XR si XS au depreciat cu 42% din valoarea avuta de la lansare. Si asta in mai multe luni de la lansarea acestuia, fata de modelele de anul acesta din gama Galaxy a celor de la Samsung. “Pe o baza de depreciere procentuala, gama Galaxy S10 a pierdut mai mult [din valoare] in prima luna [fata de] gama XS / XR a iPhone-ului in 9 luni”, a spus BankMyCell.

Dupa cum am spus, cel mai puternic lovit a fost modelul S10e de 128GB, care a scazut de la 750 de dolari americani (in jur de 3135 de lei) la doar 350 de dolari (in jur de 1463 de lei) in valoare comerciala dupa 30 de zile. Telefonul Galaxy S10 + 1TB a trecut de la valoarea de 1.600 dolari (in jur de 6689 de lei la noi) la doar 750 dolari pentru pretul la care il poti comercializa pe site-urile de trading online. Desigur, se aplica si pentru EMag sau OLX.

Raportul mai prevede si ca S10 isi va pierde 65% din valoarea sa pana in martie 2020.