Satele din Romania vor fi tehnologizate… intr-o oarecare masura

Bine, in mod normal satele ar trebui sa fie sate, un loc in care poti trai un stil de viata mai conservator, traditional, cum aveau si stramosii nostrii de acum sute de ani. O viata mai in aer liber, cu alimentatie mai sanatoasa si, per total, o viata mai lipsita de stres fata de modul de trai cotidian din orase. Acest lucru nu mai este in total posibil din moment ce a aparut internetul si din ce in ce mai multe sate au inceput sa aiba conexiune la cablu. Nu ca nu ar fi avut televizor pana in momentul de fata, dar moda de la orase a ajuns si la tara. Ceea ce nu e un lucru neaparat rau, insa problema e ca sunt o multime de astfel de localitati care se confrunta cu o multime de probleme de infrastructura. Si cum Romania este tara tuturor posibilitatilor (recomand seria de articole “Romania nu exista” a celor de la Playtech), s-a ajuns in situatia incredibila ca toate satele cu probleme de infrastructura sa beneficieze de cinematografe 3D. Cum? Ramaneti pe acest articol pentru a afla tot adevarul legat de aceasta situatie. 

”Ar trebui strada sau canalizare”, a fost reactia unui satean caruia tocmai i se comunicase faptul ca va avea parte de un cinematograf 3D in localitate. Ca si cum l-ar interesa pe acest cetatean sa vizioneze cele mai noi filme de la Hollywood in satul sau uitat de lume. Unde mai e de mentionat si faptul ca oricum are si el un televizor pe care poate sa puna oricand Las Fierbinti, La Bloc si orice alte seriale de comedie autohtona mai sunt in voga in momentul de fata. Deci da, au si oamenii de la tara la ce sa se uite, nu le trebuie cinematografe sau teatre ca celor de la oras. Prin urmare, si normala reactia acestui satean. Drumurile de la tara sunt… ireprosabile. Iar sistemul de canalizare functioneaza perfect. Tot ce am spus in acest moment, doar ca pe invers. 

Este vorba despre un proiect demarat in comuna Bals din județul Iasi, unde isi duc traiul in jur de 3000 de locuitori. Pe ale caror lista de nevoi nu se afla neaparat constructia unui cinematograf, mai ales ca nici macar in orase nu exista un interes mare pentru a merge la cinema cand lumea are internet si poate sa-si faca un abonament la Netflix sau sa-si descarce filme piratate de pe torenti. Dar apoi satenii respectivi, care sunt, in mare parte, pensionari. Dar parca n-am vorbi despre Romania daca nu am vorbi despre acea tara in care exista tot felul de proiecte absurde in care se investesc o multime de bani si care beneficieaza de cel mai sincer sprijin din partea autoritatilor.

“Filmati putin pe strada asta… ar trebui strada si canalizare, chiar nu cinema. Alte lucruri sunt prioritare.”, a declarat o localnica din Bals. In apararea sa, primarul localitatii declara ca acesta este un proiect inceput de fostul edil al comunei. Un proiect pe care, cu toate acestea, il duce mai departe.