Seful FCC vrea ca Statele Unite sa includa apelurile si mesajele straine in lista Robocall ban

Seful Comisiei Federale pentru Comunicatii, Ajit Pai, a propus un alt set de reguli pentru interdictia robocall din Statele Unite, de data aceasta propunand o interdictie completa in ceea ce priveste apelurile rau intentionate, care sa scoata la iveala identitatea apelantului in mesajele text si apelurile internationale pe care acesta le trimite. FCC isi va exprima votul  cu privire la regulile anti-spoofing pe 1 august si are deja sprijinul a peste 40 de avocati de stat, a declarat luni Pai. Aceste noi reguli pe care le propune organizatia de stat americana ar putea repara lacunele in ceea ce priveste redirectionarea apelanților internaționali, inclusiv a apelurilor VoIP interconectate si escadorii folosind mesaje text. Aceste probleme fac parte din abordarea multipla a FCC pentru a lupta impotriva intruziunii nocive a apelurilor robot ilegale, precum si a falsificarii ID-ului apelantului”, a spus Pai. Luna trecuta, FCC a votat in unanimitate propunerea de a oferi companiilor de telefonie mobilă mai multă putere să “blocheze agresiv” apelurile robotice nedorite.

Potrivit lui Pai, aceste apeluri robot provin de cele mai multe ori din strainatate, iar escrocii isi mascheaza numerele pentru a-i insela pe utilizatori sa raspunda acestor apeluri. “Oamenii care fac frauda tip call center adesea pretind ca suna de la organizații de incredere șsi folosesc tactici de presiune pentru a fura de la americani”, a spus el despre tacticile pe care le utilizeaza apelantii care se folosesc de aceste apeluri sau mesaje text pentru a extrage anumite sume de bani de la americani. Ar functiona la fel de bine si la romani, sa fiu sincer. Normele au drept scop extinderea Truth in Caller ID Act, pentru mesaje text sau la apeluri internationale, exact asa cum era intentionat si pana acum, in conformitate cu pasajul actului lui Ray Baum de anul trecut. Cel putin asta vizeaza cei de la FCC sa previna prin aceste reglementari suplimentare.

Potrivit FCC, actul lui Ray Baum a oferit autoritatii competenta de a extinde interdictiile privind falsificarea ilegala a mesajelor text, a apelurilor originare din afara Statelor Unite si a apelurilor care utilizeaza voce prin IP. Truth in Caller ID Act  din 2009 a interzis identificarea inselatoare sau inexacta a apelantului cu intentia de a frauda apelantii interni, a spus agentia. Insa aceste norme nu se aplica si mesajelor text si apelurilor internationale, din afara SUA. Acestea sunt principalele apeluri de frauda cu care se confrunta americanii in momentul de fata/

Un inalt oficial al FCC a declarat intr-un comunicat de presa ca ar trebui ca cei din Congres sa acorde autoritate explicita agentiilor federale. Adica sa le permita acestor agentii federale sa-i pedepseasca pe infractorii care incearca apeluri frauduloase de peste hotare. Asta a făcut-o actul lui Ray Baum. Regulamentul propus de FCC profita de această autoritate.

Comisia Federala pentru Comert a avut deja o serie de succese in ceea ce priveste eliminarea delincventilor domestici. In martie, FCC a inchis patru companii pentru numerele frauduloase ilegale pentru serviciile de salvare a datoriilor, sistemele de securitate la domiciliu, organizatii de caritate false, garantii auto si serviciile pentru rezultatele cautaii Google.