Setari noi pentru Iphone 12

In cazul in care ai unul dintre cele 4 telefoanele din seria Iphone 12, pe langa faptul ca unele caracteristici de-a dreptul fabuloase, durata mare de viata a bateriei, camere excelente, compatibilitate cu reteaua 5G, tehnologia de incarcare wireless prin MagSafe si faptul ca ruleaza IOS 14 inca din fabrica, dar exista unele setari foarte interesante si utile si de obicei, setarile implicite ale telefonului nu iti permit sa profiti de toate abilitatile lui. De aceea, daca vrei sa afli care sunt setarile pe care trebuie sa le faci pentru a profita la maxim de telefonul tau, te invit sa ramai cu ochii pe prezentarea urmatoare. 

Toate telefoanele Iphone 12 sunt 5G, dar daca nu te afli intr-o zona in care ai acces la aceasta retea, nu iti va folosi la nimic. Exista o functie ce permite comutarea de la 5G la 4G si invers pentru a salva durata de viata a bateriei. Dar daca nu ai nevoie de 5G poti sa o opresti. Trebuie sa intri la Setari- Celular- Date celulare- Voce si date si apasa pe LTE. 

Pana a se lansa IOS 14, fiecare apel ocupa intregul ecran, ceea ce era enervant, dar acum apare ca o mica notificare ocupand putin din ecran. Dar daca preferi notificarea de apel pe tot ecranul, trebuie sa intri la Setari- Telefon- Apeluri primite si sa apesi pe Ecran complet.

Acum nu o sa mai poti vedea ce fel de notificarile ai primit pe ecranul de blocare, vei vedea doar ca ai o alerta. Daca nu iti place aceasta functie, o poti schimba intrand la Setari- Notificari- Afisare previzualizari si apasa pe Intotdeauna. Daca vrei sa nu apare notificarile pe ecran apasa pe Niciodata. 

Camera are capacitatea de a inregistra HDR sau Dolby Vision, doar ca nu fiecare aplicatie are aceasta abilitate. Pentru a dezactiva aceasta functie poti sa intri la Setari- Camera- Video si apasa pe comutatorul de langa HDR Video pentru a fi oprit. 

Daca ai probleme cu vederea si texul de pe telefon este prea mic sau nu iti place pentru ca este prea mare, poti sa modifici dimensiunea textului daca intri la Setari- Afisare si luminozitate- Dimensiune text. 

Luminozitatea prea mare poate duce la o scadere a duratei de viata a bateriei, iar daca nivelul bateriei este scazut, poti sa selectezi functia de a dezactiva luminozitatea automata pentru a economisi baterie. Trebuie sa intri la Setari- Accesibilitate- Afisare si dimensiuni text si in partea de jos vei gasi un comutator pentru a dezactiva Luminozitatea automata. 

Prin urmare, daca ai un Iphone 12 si nu poti sa beneficiezi de tot ceea ce le poate face, acestea sunt unele dintre setarile pe care le poti face la telefonul tau.