Sfarsitul „The Batman” si acel cameo al lui Barry Keoghan, explicate

The Batman este unul dintre cele mai populare filme ale anului, fara dar si poate. Atunci cand lumea a aflat despre acest nou film cu cel mai indragit supererou american al DC, asteptarile nu erau cine stie ce mari, mai ales avand in vedere faptul ca Robert Pattinson (cunoscut mai ales pentru rolul lui Edward Cullen in Twilight, in care actingul si scenariul au fost extrem de slabe in ciuda popularitatii masive de care s-a bucurat aceasta saga) a fost repartizat pentru a juca rolul lui Batman. Avand in vedere faptul ca Pattinson nu a avut aparitii notabile nici in celelalte filme in care a jucat in afara de Twilight, era de inteles de ce nu erau atat de mari asteptarile publicului in ceea ce priveste rolul sau, insa acestea au fost cu mult depasite de catre filmul in sine in momentul in care acesta a aparut pe marile ecrane. In urma finalului filmului, au ramas multe semne de intrebare, mai ales in ceea ce priveste continuarea. In afara de intrebarea daca Jokerul lui Joaquin Phoenix va fi parte din aceasta serie, iar acest lucru se pare ca nu se va intampla, desi ar fi fost o combinatie mai mult decat geniala. In filmul regizorului si scenaristului Matt Reeves, Batman se confrunta cu Riddler (Paul Dano), al carui plan vizeaza elitele slabite ale orasului.

Facand echipa cu Selina Kyle (alias Catwoman, interpretata de Zoë Kravitz) si cu locotenentul GCPD James Gordon (Jeffrey Wright), Batman depune eforturi pentru a dejuca complotul lui Riddler de a dezvalui populatiei adancurile coruptiei orasului. Este o poveste intortocheata, asa ca haideti sa aruncam o privire mai atenta la final, unde avem cateva dintre revelatiile majore, un cameo din partea lui Barry Keoghan si cateva posibilitati in privinta unei continuari. 

Spoiler alert disclaimer obligatoriu: daca nu ai vazut filmul, nu citi mai departe.

Gotham sub apa

Riddler isi permite sa fie arestat dupa ce a dezvaluit adancurile corupției din Gotham City, dar numai pentru a putea urmari actul final al schemei sale desfasurandu-se din siguranta celulei sale din azilul Arkham. O serie de camioane sunt echipate pentru a arunca in aer digul din jurul orasului, inundand străzile acestuia si fortand pe toata lumea sa fuga la locul unde noul primar Bella Reál (Jayme Lawson) isi sarbatoreste victoria in alegerile locale. O mulțime de urmaritori online ai lui Riddler imbraca costumele inspirate din Zodiac Killer si se infiltreaza in eveniment. Ei deschid focul asupra multimilor prinse, dar Batman, Catwoman, Gordon si polițiștii orașului ii opresc, intr-o secventa de actiune mai mult ca epica.

Joker in partea 2, eventual

Blocat in Arkham, Riddler este suparat ca planul sau nu a fost indeplinit pe deplin. Cu toate acestea, el este intampinat de un coleg detinut care se arata simpatetic fata de acesta (Barry Keoghan). Il vedem doar pentru o clipa, dar cicatricile faciale si rasul infiorator sugereaza identitatea lui ca Joker. „Intr-o zi esti in varf, in următoarea esti un clovn… sunt lucruri mai rele”, spune el. „Gotham adora povestea unei reveniri”.

“Ghiceste asta: cu cat ai mai putini, cu atat se merita unul mai mult”, intreaba el, jucându-se jocul lui Riddler.

„Un prieten”, răspunde Riddler. Villain friends, yay. 

Personajul lui Keoghan este creditat drept „detinut nevazut din Arkham”, dar este aproape sigur Jokerul acestui univers. Nu este clar daca l-a intalnit inca pe Batman sau de ce se afla in Arkham, dar acest lucru pare sa creeze un fel de pereche de supervillains intr-o eventuala continuare sau cel putin sa sugereze ca eroul nostru se va confrunta cu un nou tip de amenintare in acest univers. Se pare ca acest film este primul dintr-o trilogie, iar doua emisiuni HBO Max ar fi in lucru in momentul de fata.