Specificatii ale IOS 14 pe care Android le au

Apple a facut cateva anunturi la inceputul verii in care a dezvaluit lansarea noului IOS 14, impreuna cu iPadOS, MacOS Big Sur, actualizari la TVOS si WatchOS. Noul IOS 14 vine cu ecranul de start care aduce cateva modificari ale widget-urilor. Versiunea este acum disponibila si o poti incerca si tu atat de IOS 14, cat si MacOS Big Sur si WatchOS 7. Utilizatorii de Iphone vor putea beneficia de ceva nou, dar utilizatorii de Android cunosc aceste noi functii, pentru ca le-au deja. Daca vrei sa afli care sunt functiile noi de la Apple ale IOS 14 si pe care Android le avea, ramai cu ochii pe randurile ce vor urma. 

Cu noul IOS 14, o aplicatie noua este cea de traducere, care poate fi folosita pentru a traduce in timp real. Poate traduce 11 limbi, printre care engleza, chineza, franceza, germana si coreeana. Aplicatia Google de traducere are 14 ani de cand a fost inventata si din martie 2020 conversatiile vor putea fi transcrise in 8 limbi in timp real. 

Noul sistem de operare aduce widget-uri noi, iar acestea iti vor permite sa ai acces la informatii, cum ar fi vremea pe ecranul de start. Inainte de aceasta noua caracteristica, Iphone-urile pe ecranul de start avea doar aplicatii, dar widget-urile cu informatii sunt mai eficiente, iar aceasta functie este la Android din 2008. 

App Clips iti permit sa vizualize cate informatii ale aplicatiilor inainte de a le descarca. App Clips este compatibil cu Apple Pay. Google a introdus aceasta functia in 2016, Instant Apps, care le permitea utilizatorilor sa vizualizeze detalii despre o aplicatie fara sa o descarce. 

Biblioteca de aplicatii este destinata pentru a mentine ecranul organizat, astfel incat poti sa iti organizezi aplicatiile in diferite grupuri. Acestea se mai pot ascunde de pe ecranul de acasa si functia este similara cu cea de la Android. 

Aplicatia Apple Maps este pe post de GPS di te va ghida in diferite trasee. Are o optiune de Ciclism, astfel incat sa gaseasca pistele de biciclete. Google Maps nu poate arat scarile, dar are optiunea de ciclism din 2010.

Optiunea Imagine in Imagine le permite utilizatorilor ca in timp ce vizioneaza un videoclip sa utilizeze si alte aplicatii. Videoclipul se va micsora si se va putea aseza oriunde pe ecran. Telefoanele Android au aceasta functie. 

Modul Wind Down iti permite sa selectezi ora de culcare si de trezire si trebuie sa pui telefon pe modul Nu Deranjati. Google are o functie de a configura rutina prin aplicatia Google Home.

Prin urmare, daca ai un Iphone, un Apple Watch, un iPad sau un Mac, poti sa iti actualizezi sistemul de operare la IOS 14 si sa beneficiezi de aceste functii noi, pe care telefoanele de la Android le au deja.