Specificatiile Mi Mix 4 au aparut online: ecran waterfall si camera de 100 de megapixeli

Compania chinezeasca Xiaomi pare pregatita pentru a lansa noul Mi Mix 4. Insa, dupa cum am spus si in titlu, vom vorbi despre aceeasi poveste, scurgeri online referitoare la specificatiile telefonului. Pentru ca au aparut o gramada, mai nou. Cu alti producatori majori de smartphone-uri precum Samsung, Huawei si Apple pregatiti sa lanseze ultimele lor flaghip-uri, e clar ca Xiaomi nu vrea sa ramana singura companie ramasa in urma la acest capitol. Si se pare ca nu va ramane. Mi Mix 4 va fi raspunsul celor de la Xiaomi, iar scurgerile respective par sa ne ofere detalii interesante in legatura cu modul in care va arata viitorul model al chinezilor. Astfel, noul telefon va avea un ecran actualizat, un hardware mai bun al camerei si multe alte functii (in)utile. Daca vorbim despre gama de smartphone-uri Mi Mix, Mi Mix 3 a fost lansata anul trecut in cadrul Q4, iar versiunea 5G a aceluiasi smartphone a fost introdusa in cadrul lunii februarie a acestui an.

Potrivit unui raport al CNMO, viitorul Xiaomi Mi Mix 4 va adopta un „ecran waterfall”, exact la fel ca cel pe care il poti gasi pe Vivo NEX 3. Se arata ca acest display are o rata de reimprospatare de 90Hz. Pentru a face fata unei experiente de afisare pe ecran complet, camera selfie va fi adapostita in cadrul unui mecanism pop-up, asezat in partea de sus a telefonului. Aceasta prezinta, acum, ultima moda printre multe alte smartphone-uri mid-range, si chiar flagship. Si da, scurgerea indica si prezența unei camere de 100 megapixeli pe spatele telefonului. Acum, acest senzor ar putea fi acelasi senzor de 108 megapixeli despre care se spuena ca Xiaomi l-ar dezvolta in parteneriat cu sud-coreenii de la Samsung.

Lansand la o parte aceste detalii si concentrandu-ne pe urmatoarele aspecte ale leak-ului, se spune despre noul  Xiaomi Mi Mix 4 ca va veni cu un suport de incarcare rapida de 40W. Acum, nu este sigura masura in care acest standard de incarcare va fi incarcare prin cablu sau incarcare wireless. Scurgerea nu a avut destul succes pentru a prezenta in mod clar si acest aspect. Insa, in cadrul zilei de luni, cei de la Xiaomi si-au prezentat noua solutie de incarcare wireless Mi Charge Turbo 30W si au indicat, intr-un mod subtil, ca ar putea functiona si pe tehnologia de incarcare wireless de 40W.

In cele din urma, scurgerea nu a oferit detalii concrete in ceea ce priveste pretul si disponibilitatea in plan global a smartphone-ului. Insa, uitandu-ma la toate aceste detalii, Xiaomi Mi Mix 4 se contureaza cu siguranta a fi un flagship interesant. Poate cei de la Xiaomi au dat, in sfarsit, lovitura si o sa poata sa depaseasca Apple, intr-un final, dupa modelul celor de la Huawei anul trecut. Asta, desigur, in cazul in care noul Mi Mix 4 va avea disponibilitate si in Europa. In China, Xiaomi e al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri, dupa Huawei, care domina autoritar piata statului comunist.