T-Series devine cel mai popular canal de pe YouTube

Canalul case de discuri din India, T-Series, a reusit, in cele din urma, sa-l depaseasca in cifre pe vloggerul suedez, PewDiePie, devinind cel mai mare canal YouTube din lume. In prezent, T-Series are peste 90.49 de milioane de abonati, in timp ce PewDiePie are un sub 90.47 milioane de abonati. Rivalitatea dintre cele doua canale de YouTube se desfasoara de peste un an de zile, fapt datorat cresterii T-Series drept cel mai vizionat si al doilea cel mai mare canal din punct de vedere al abnonatilor, la inceputul anului trecut. O multime de celebritati de la Bollywood, precum Salman Khan, Varun Dhawan, Arjun Kapoor și John Abraham, dar si unii dintre cei mai cunoscuti vloggeri din India, ca Jus Reign, Tatva K, Asif Bantaye, Techno Omkar si CarryMinati, s-au alaturat bataliei online dintre PewDiePie si casa de discuri indiana, exprimându-si sprijinul pentru T-Series si invitandu-si fanii sa se aboneze la canalul acestora.

Conflictul dintre cele doua canale a ajuns la punctul culminant in octombrie anul trecut, atunci cand PewDiePie a inregistrat si postat un diss track la adresa celor de la T-Series, numit “Bitch Lasagna”. In melodia respectiva, vloggerul suedez arunca insulte la adresa  continutului video al canalului, face trimiteri catre stereotipurile societatii indiene contemporane si pune sub semnul intrebării legitimitatea numarului de abonati ai canalului casei de discuri, acuzand compania de utilizarea “sub bots” pentru a obtine abonati falsi. In conflictul cu T-Series, PewDiePie se bucura de sprijinul mai multor vloggeri celebri in toata lumea, precum MrBeast, Markiplier, Jacksepticeye, Alfred Deyes si Logan Paul, care au postat videoclipuri in care isi exprima sprijinul pentru PewDiePie, pe numele sau real Felix Kjellberg. Cu toate acestea, lucrurile pe care controversatul vlogger le-a spus in diss track-ul sau si tacticile pe care le adopta, incurajandu-si abonatii (majoritatea dintre acestia cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani) sa intre pe videoclipurile canalului pentru a posta comentarii ofensive la adresa casei de discuri nu face decat sa-i alimenteze imaginea rasista. Astfel, PewDiePie se afla intr-un nou conflict etnic, de data aceasta impotriva indienilor, dupa ce remarcile sale in legatura cu evreii au starnit controverse in intreaga lume.

Iar rivalitatea s-a extins peste granitele YouTube-ului, mii de imprimante, camere de luat vederi, servicii de streaming si televizoare inteligente fiind hack-uite pentru a-l promova PewDiePie, aratand cat de fragila este securitatea anumitor platforme la sfarsitul anului 2018 si începutul anului 2019. Chiar si directorul T-Series, Bhushan Kumar, a inceput sa se implice din ce in ce mai activ in aceasta competitie online, prin campania #BharatWins pe retelele sociale, indemnand utilizatorii sa se aboneze la canalul T-Series pentru a-l ajuta sa devina cel mai mare canal din lume. Asta dupa ce pozitia initiala a lui Kumar era una mai indiferenta, declarand public faptul ca nu auzise de PewDiePie pana la inceperea acestui scandal, si ca nu intelege de ce vloggerul suedez ia in serios aceasta competitie. Avand in vedere faptul ca, in ultima vreme continutul lui PewDiePie este extrem de ofensiv la adresa casei de discuri indiene, insa, nu este de mirare faptul ca Kumar a ales sa se implice in aceasta competitie.