Telefon de ultima generatie sau mai vechi

Telefoanele care se lanseaza sunt din ce in ce mai scumpe, iar daca nu ai un buget atat de mare, dar totusi ai vrea sa iti cumperi un telefon bun, nou, performant, care sa nu prezinte probleme de functionare, ai putea sa te orientezi catre alte telefoane mai ieftine. Chiar daca sunt mai vechi un doi, trei ani totusi sunt telefoane bune. Anul acesta s-a lansat seria S20 de la Samsung, iar cele trei modele de telefoane au niste preturi imense. Cum in fiecare an se lanseaza noi modele de telefoane, preturile telefoanelor lansate cu un an in urma sau mai mult, scad si asa se merita sa iti cumperi un telefon mai vechi cu un an sau doi. Dar in schimb, daca ai nevoie de un telefon doar de serviciu de pe care sa poti fi sunat, sa poti sa suni si eventual sa poti sa fii intr-un grup de Whatsapp, te poti orienta chiar catre modele mai vechi, pentru ca sunt mai ieftine si se pot descurca in sarcini si activitati standard, simple. 

Cand iti cumperi un telefon trebuie sa ai in vedere si costurile eventualelor reparatii. Daca iti cumperi un Samsung Galaxy S20 Ultra si il scapi pe o suprafata dura si nu ai avut o folie de protectie pe el, exista o posibilitate destul de mare sa trebuiasca sa mergi la un service gsm ca sa ii inlocuiasca display-ul spart, care te va costa o suma destul de mare de bani. Dar daca ai un telefon mai vechi, precum un Samsung Galaxy A7 2015 si il scapi pe jos, iar display-ul se sparge, vei avea si in acest caz nevoie de o inlocuire a geamului la Samsung Galaxy A7 2015, doar ca va fi un cost mult mai mic. 

Daca esti o fire mai zbuciumata, mai neatenta sau mai neindemanatica nu se merita sa iti cumperi un telefon atat de scump, mai ales daca ai nevoie de un telefon pentru sarcinile de baza. Evident ca Samsung Galaxy S20 este mult mai performant, are o camera mai buna, memorie RAM mult mai mare, la fel si spatiul de stocare, o baterie mult mai mare care dureaza mai mult, dar si pretul este pe masura. Samsung Galaxy A7 2015 nu mai este un telefon atat de performant, dar se descurca destul de bine si in plus, este mai rezistent decat noile telefoanele. 

Acestea fiind spuse, noile modele de telefoane lansate vor fi mereu mai scumpe, dar daca vrei un telefon doar pentru cateva sarcini de baza, vorbit la telefon, scrierea mesajelor, poate un grup pe Whatsapp, pentru munca, nu se merita sa iti cumperi un telefon atat de scump si este mai bine sa te orientezi catre modele mai vechi care sunt mai ieftine.