Telefon nou sau reconditionat

Daca ai nevoie de un telefon nou, dar vrei sa fie unul dintre cele mai performante, va trebui sa ai un buget destul de riguros pentru ca acest tip de telefoane au un pret foarte mare si nu sunt accesibile pentru oricine. De exemplu, Iphone 11 Pro Max are un pret de aproximativ 6.500 de lei, fiind unul foarte mare. De cele mai multe ori cand cineva vrea sa isi cumpere un telefon pe care nu si-l permite, prefera in final sa isi aleaga altul pe care si-l permite, dar nu se gandeste sa ia in calcul varianta de a-l cumpara reconditionat, cand ar putea sa beneficieze de o reducere de 200-300 de lei. Se evita alegerea acestei variantei pentru ca majoritatea persoanelor tind sa creada ca un telefon reconditionat este un telefon stricat sau spart, ceea ce inseamna ca ar irosi acei bani degeaba si in plus ar mai trebui sa il si repare. Dar acest lucru este imposibil. Daca si tu faci parte din categoria persoanelor carora le este frica sa cumpere un telefon reconditionat, este timpul sa iti schimbi aceasta parere gresita, iar in randurile de mai jos voi lamuri ce inseamna un telefon reconditionat. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat sau un tehnician are responsabilitatea sa verifice functionalitatea lotului. Dar acest lucru este posibil daca se va desface un singur telefon si se va testa. Daca telefonul prezinta chiar si o mica problema, intregul lot se va trimite inapoi, inclusiv cel testat, pentru ca inseamna ca intreg lotul are acea problema. Dar daca telefonul este in regula, restul telefoanelor se vor expune la vanzare cu pretul initial, cel stabilit, iar telefonul testat se va expune la vanzare cu o reducere de 200-300 de lei. Asa ca, daca vrei sa iti cumperi un Iphone 7 Plus, doar ca acei 200-300 de lei sunt banii care iti lipsesc din buget pentru a-l cumpara nou, poti sa il cumperi reconditionat, pentru ca nu va fi nevoie de o inlocuire a bateriei la Iphone 7 Plus, pentru ca telefonul nu a fost uzat, nu a fost folosit pe o perioada lunga, a fost doar testat pret de cateva minute. Iar daca bateria ar fi intampinat probleme, intregul lot s-ar fi trimis inapoi, inclusiv telefonul testat.

Atunci cand un telefon este redus, iar celelalte din acelasi model nu sunt, oamenii sa gandesc ca telefonul mai ieftin are probleme si evita sa il cumpere, dar de fapt el este reconditionat.

Asa ca, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat profesional pret de cateva minute, iar daca totul este in regula se va expune cu o reducere de 200-300 de lei, doar pentru ca a fost desfacut si testat.