Trucul special la Google Home

Daca nu ai un inca un asistent vocal in casa ta, poate ca ar fi momentul sa iti cumperi unul. Sunt foarte utili, pot sa iti redea playlist-ul preferat, de dimineata sa iti spuna prognoza meteo ca sa stii cat de gros de te imbraci inainte de a pleca la munca, poate fi folosit chiar si pe post de alarma de dimineata si multe alte lucruri. Google Home este unul dintre cele mai bune difuzoare inteligente, costa 99 de dolari, iar rutinele il ajuta sa se comporta ca un adevarat asistent uman. Comenzile se pot personaliza si raspunsurile la fel.

Pentru rutine ai nevoie de aplicatia Google Home instalata si de dispozitivul Google Assistant. Aplicatia este disponibila ata pe IOS, cat si pe Android, iar Google Assistant este incorporat in telefoanele mai noi. Rutinele functioaneaza pe Google Home, Nest Mini, car costa 50 de dolari sau pe Nest Hub, care costa 90 de dolari. Mai functioneaza chiar si pe tabletele de la Apple, dar va trebui sa iti descarci Google Assistant. Dupa aceea, trebuie sa deschizi aplicatia si vei vedea un buton unde scrie Rutine, in partea de sus. Apasa-l, dupa care iti va aparea o lista de optiuni. Alege una dintre optiunile de acolo, apoi apasa Gestionarea rutine din partea de jos pentru a le personaliza. Acum fiecare optiune poate fi personalizata sau poti chiar sa incepi toate optiunile sa le personalizezi de la zero. 

Pentru a-ti creea propriile optiuni, trebuie sa apesi pe Adaugati o rutina. Acum iti vor aparea campuri pentru comanda, adica sa setezi ora si ziua pentru acele actiuni. Acum trebuie sa introduci orice fraza, propozitie care sa declanseze comanda. Pentru o rutina legata de antrenament poti folosi propozitia: “Este timpul de antrenament”. Trebuie sa ti cont de faptul ca Google Assistant nu raspunde bine la intrebari, asa ca nu este bine sa setezi o intrebare pentru a declasa actiunile, pentru ca va cauta un raspuns, in loc sa porneasca rutina. Cel mai bine este sa setezi expresii sau propozitii. 

Urmatorul camp se refera la ora si ziua in care sa se declanseze automat rutina. In urmatorul trebuie sa setezi ce vrei ca Google Assistant sa faca. Trebuie sa parcurgi lista pana jos ca sa vezi optiunile personalizate, apoi alege ce vrei sa spuna Google Assistant. Poate sa ofere backup cand spui o gluma sau poate sa le spuna copiilor cand sa mearga in pat. Rutina ta se poate incheia cu muzica sau stiri, iar ordinea optiunilor o poti alege tu. 

Asadar, daca ai un asistent vocal sau daca nu ai dar vrei sa iti iei, rutina este o functie speciala care poate transforma dispozitivul intr-un asistent foarte bun si il poate umaniza intr-o oarecare masura.