Vanzarile unui joc Sega in Japonia, oprite

Compania de jocuri Sega va opri vanzarile pentru jocul sau video, Judgement, in Japonia, după ce actorul Pierre Taki, care apare in el, a fost arestat pentru consum de droguri. Jocul a fost lansat in Japonia in decembrie, la finalul anului trecut, si urma sa apara si peste hotarele arhipelagului nipon, in vara acestui an. Deocamdata, aparitia jocului pe piata internationala este pusa sub semnul intrebarii din cauza acestui caz, nefiind facut nici un anunt in aceasta privinta.

In caz ca nu stiati despre ce este vorba, Judgement, pe numele sau complet Judge Eyes: Shinigami no Yuigon este un joc de actiune-aventura de tip shooter third-person. Jocul este un thriller legal stabilit in universul seriei de jocuri Yakuza a Kamurocho, actiunea concentrandu-se in jurul unui detectiv particular, Yagami Takayuki, care investigheaza un caz de crima in serie. In distributia jocului se regaseste si celebrul actor si cantaret japonez Takuya Kimura. Jocul foloseste un sistem de lupta in linii mari similar cu cel al lui Yakuza 0, unde jucatorii pot utiliza diferite stiluri de arte martiale pentru partile mai violente ale jocului. In plus, jocul are un mod de ancheta, in care jucatorul trebuie sa găseasca urmele criminalului. Intrebat despre asemanarile intre Judgement si restul jocurilor din seria Yakuza, creatorul Toshihiro Nagoshi a declarat ca “in timp ce locatia si bunurile sunt aceleasi, jocul si povestea difera drastic”.

Revenind la subiect, actorul in varsta de 51 de ani, al carui nume real este Masanori Taki, a fost arestat pentru ca  au existat zvonuri ca acesta s-ar afla in posesia unei cantitati mici de cocaina, in Tokyo, potrivit revistei Japan Times. In urma acestor zvonuri, au urmat unei cautari efectuate de politia japoneza la domiciliului lui Taki, iar urme de cocaina au fost gasite in corpul actorului dupa ce autoritatile i-au facut un test de urina. Japonia are legi extem de stricte in ceea ce priveste drogurile, astfel incat posesia de cocaina se poate  pedeapsi cu pana la sapte ani de inchisoare.

Actorul este un membru al trupei pop Denki Groove, si a fost vocea omului de zapada Olaf in versiunea japoneza a Frozen. Insa rolul sau in acest joc video este cel care atrage cele mai multe controverse, in special in urma acestui scandal. Taki interpreteaza in acest joc un gangster al mafiei japoneze, Yakuza, numit Kyohei Hamura, iar personajul este proiectat dupa portretul fizic al actorului.

In ciuda faptului ca Sega a oprit vanzarile si a sters toate postarile pe Tweeter in legatura cu acest joc, producatorul Judgement, Daisuke Sato, a declarat intr-o postare pe aceeasi retea de socializare ca nu va lasa arestarea lui Taki sa intervina cu succesul jocului si nici nu va sterge cu buretele contributia pe care actorul a avut-o la lansarea jocului respectiv, in timp ce Hiroshi Matsuyama, de la CyberConnect 2, a criticat companiile care opresc vanzarile unui produs in cazul in care o persoana legata de productia acestuia este arestata. Nu se stie daca vom avea ocazia sa vedem jocul in afara Japoniei in urma acestui caz, Sega aflandu-se, in prezent, in dezbateri in legatura cu lansarea jocului pe piata internationala.