Xiaomi pregateste un telefon cu incarcare super rapida

2020 este un an in care producatorii de telefoane mobile vor ridica competitia dintre acestea la un alt nivel, pregatind smartphone-uri care sa ridice nivelul pietei in general. Mai ales in aceste momente in care tendintele principale sunt telefoanele pliabile si cele care au conexiune 5G (sunt si cele mai inaccesibile pana in momentul de fata). Samsung, Apple si Huawei vor lansa modele care promit o multime de imbunatatiri atunci cand vine vorba despre specificatii. Exista, insa, si producatori care se gandesc la chestiuni mai practice, precum timpul de incarcare. Daca pana acum am vorbit despre trio-ul dominant al industriei de productie a telefoanelor mobile, ei bine aceasta idee practica vine din partea celui de-al patrulea producator de smartphone-uri din lume, Xiaomi. Un producator care n-a reusit inca sa depaseasca Apple, in ciuda faptului ca s-a aflat destul de aproape sa ajunga in acest punct, mai ales in ultimul an (insa compania din Copertino si-a mai recapatat din succes odata cu noile iPhone 11). In orice caz, pentru viitoarele sale proiecte, compania chinezeasca cauta sa dezvolte telefoane care sa prezinte acele caracteristici pe care le doresc consumatorii: o baterie care sa stea cat mai mult timp incarcata si care sa se si incarce 100% intr-un mod rapid.

Noul telefon ar urma sa se numeasca Mi 10 Pro si va fi lansat, cel mai probabil, in prima jumatate a anului viitor. Compania chinezeasca a pregatit special pentru acest model o tehnologie de incarcare super rapida la 50W, ceea ce inseamna ca noului model ii vor trebui doar 35 de minute pentru a se incarca la 100%. Noul smartphone va prezenta si incarcare rapida wireless, insa nu se stie in ce masura aceasta se va ridica la performantele incarcarii la 50W. Desi, realistic vorbind, posibilitatea este una destul de scazuta, mai ales avand in vedere faptul ca incarcarea wireless in general nu este la fel de rapida ca incarcarea prin cablu. Xiaomi Mi 9 este alimentat de o baterie cu capacitatea de 3300 mAh, ceea ce ar putea inseamna faptul ca noul model ar veni cu o baterie de cel putin 4.000 mAh. Iar procesorul ce va alimenta telefonul va fi, cel mai probabil, Snapdragon 865, cel mai puternic procesor disponibil pe piata in momentul de fata.

Desi nu beneficieaza de popularitatea pe care o au companii precum Samsung, Huawei sau Apple, cei de la Xiaomi sunt cunoscuti si apreciati in industria telefoanelor mobile pentru modul in care experimenteaza in cazul multor modele scoase pe care le-au scos pe piata pana acum. Un exemplu concret este Xiaomi Mi Mix Alpha, un model compus numai din ecrane. Ce-i drept, noul telefon al celor de la Xiaomi nu va fi unul care sa fie disponibil pentru toata lumea care isi doreste sa cumpere acest dispozitiv. Va exista un numar limitat de dispozitive, iar pretul unuia se ridica la 2.800 de dolari (11.954 de lei romanesti, in banii nostri). Ceea ce inseamna ca se vor ridica la fel de mult si preturile in anul ce urmeaza, pentru ca noul model va fi mai scump in comparatie cu orice telefon disponibil in momentul de fata.