YouTube TV a pierdut canalele ESPN, ABC si Disney. Hulu Live este cea mai buna alternativa

Vesti proaste pentru abonatii YouTube TV care platesc 65 de dolari americani pe luna pentru a vedea live canale TV. Acestia vor avea o mare dezamagire in momentul in care vor verifica  grila de programe. Asta pentru ca 18 canale, inclusiv cele populare precum ESPN, ABC si The Disney Channel, nu mai sunt disponibile pentru a fi transmisiune live. Aceste programe au disparut de pe YouTube TV in cursul noptii de vineri, ceea ce a intrerupt, de asemenea, accesul la orice inregistrari DVR de pe acele canale, potrivit postarii pe blogul YouTube TV. Pana de curent a avut loc deoarece contractul dintre Google (care detine YouTube si orice servicii ale acestuia) si Disney (care detine toate canalele afectate) a expirat. Iar acum se trece la compensari, avand in vedere faptul ca cei de la Google au decis ca abonatii YouTube TV sa beneficieze de o reducere de 15 dolari la urmatoarea factura si, potrivit postarii de pe blogul companiei, Google si Disney inca negocieaza un nou contract. Canalele ar putea reveni in orice moment, depinde doar de cat de repede ajung cele doua companii la o intelegere. Cu toate acestea, este un mic disconfort, pentru fanii NFL sau NBA, care nu vor putea viziona competitiile lor preferate decat in momentul in care aceasta problema este rezolvata de catre companiile respective. 

Cel mai bun concurent YouTube TV cu Disney este Hulu Live

Cu toate acestea, exista alternative pentru acesti utilizatori, deoarece nu sunt blocati intr-un anumit contract si se pot abona instantaneu la un alt serviciu de streaming TV. Iar din moment ce YouTube TV a pierdut o multime de canale care faceau serviciul unul dintre cele mai bune de pe piata, cea mai viabila alternativa in momentul de fata este Hulu Live TV. Serviciul TV live al lui Hulu costa, in prezent, 65 de dolari pe luna, exact la fel ca si YouTube TV. Desi abonamentul pentru Hulu Live se va scumpi cu 5 dolari, ajungand la pretul de 70 USD, incepand cu ziua de marti, 21 decembrie. Hulu Live are o grila de canale ce Include toate cele 18 programe la care YouTube TV le-a renuntat, inclusiv ESPN si postul ABC local.

Pentru cei care au nevoie doar de ESPN, Sling TV Orange este cea mai ieftina optiune

O alta alternativa excelenta este planul Orange de la Sling TV. Ii lipsesc multe dintre canalele Disney, avand in vedere si faptul ca este un abonament de doar 35 de dolari, si nu are nici ABC, insa la acest pret aduce utilizatorilior ESPN, unul dintre cele mai ravnite canale. Pentru ca, din nou, cine nu vrea sa se uite la fotbal american sau la basket? Utilizatorii care isi fac abonament la Sling TV Orange vor putea urmari meciurile din NFL la fel cum o faceau si pe YouTube TV. 

Nota importanta: pentru cei care aleg Sling TV strict pentru ESPN, acestia trebuie sa se asigure ca selecteaza pachetul Orange. Celalalt pachet, care costa tot 35 de dolari, numit Blue, nu are ESPN, insa prezinta multe alte canale pierdute de Disney, inclusiv FX si National Geographic.

Streaming TV in Romania

Deocamdata, la noi in tara nu exista servicii de streaming TV, si este un lucru care nu se prevede a exista prea curand in Romania. Insa, pentru a viziona serviciile de mai sus, tot ce trebuie sa faci este sa-ti cumperi un VPN si sa-l reglezi pe o locatie din Statele Unite. Cum, de altfel, oriunde te-ai afla in aceasta lume, orice VPN bun iti poate asigura accesul la continut care nu este disponibil in tara ta.