YouTube TV incheie un acord cu Disney pentru a restabili canalele, inclusiv ABC, ESPN

Clientii YouTube TV vor recastiga accesul la suita de retele Disney, dupa ce a pierdut canalele in cursul zilei de vineri, dupa ce companiile au anuntat, in cursul zilei de duminica, ca au ajuns la un nou acord in privinta distributiei acestora pe platforma celor de la Google.  Noua intelegere, anuntata de YouTube TV pe Twitter, inseamna faptul ca abonatii serviciului de streaming vor avea, din nou, acces la programe de la ESPN, canalele locale ABC, Freeform, retelele FX, National Geographic si alte televiziuni ce se afla in proprietatea Disney.

„Suntem bucurosi sa anuntam ca am ajuns la o intelegere cu Disney si am inceput deja sa restabilim accesul la canale precum ESPN si FX si la canalele Disney ce se aflau anterior in biblioteca dvs.”, au spus reprezentantii serviciul deținut de Google, adaugand ca posturile locale de televiziune ABC vor incepe sa revina pe parcursul zilei. „Apreciem colaborarea Google pentru a ajunge la conditii echitabile care sa fie în concordanță cu piata ai suntem incantati de faptul ca gama noastra solida de sporturi si stiri live, plus programe de divertisment pentru copii, familie si in general, este pe cale de a fi restabilita pentru abonatii YouTube TV din intreaga tara”, au spus si cei de la Disney intr-un comunicat pe marginea acestui subiect.

Cei de la YouTube au sustinut ca vor scadea pretul lunar al serviciului de streaming TV cu 15 dolari — ajungandu-se la 50 de dolari pe luna — in timp ce grila de programe a celor de la Disney nu era disponibila. Motiv pentru care aceasta reducere nu va mai avea loc, avand in vedere cat de repede au recapatat canalele detinute de Disney. Pacat de abonatii care nu se uitau la aceste canale si chiar sperau sa plateasca mai putin lunar la acest serviciu… daca exista.

Canalele detinute de Disney au disparut de pe serviciul de streaming vineri seara, dupa ce YouTube a declarat intr-o postare pe blogul companiei ca „nu a putut ajunge la un acord echitabil” cu Disney inainte de expirarea contractului existent. Ambele companii au emis declaratii in cursul zilei de sambata in privinta faptului ca inca se afla in procedura de negociere pentru a ajunge la un acord care sa fie echitabil ambelor parti. 

Aceasta ultima sesiune de negocieri a urmat dupa o disputa foarte mediatizata intre Google si Roku, care a determinat Roku sa renunte la aplicatia YouTube TV de pe dispozitivele sale pentru clientii noi. Aceasta batalie intensa a inceput in aprilie si a fost soluționata pe 8 decembrie, cu o zi înainte de termen. In octombrie, YouTube si NBCUniversal au prelungit un contract pentru a pastra canale precum NBC, Bravo, SyFy, E!, Oxygen, SUA, Telemundo si CNBC pe YouTube TV. Asta dupa luni de zile de disputa juridica si in declaratii publice.

David Katzmaier de la CNET noteaza, totusi, ca, deși relativ scurta, intreruperea disponibilitatii canalelor Disney pe YouTube TV, a reprezentat un inconvenient pentru clientii platformei de streaming, in special pentru care isi doreau sa urmareasca college football (sezonul de bowl incepe in acest weekend), NFL sau NBA pe ESPN sau ABC sau un Christmas Special pe Disney Channel. Katzmaier are propria sa parere despre alternativele YouTube TV pentru fanii nemultumiti de faptul ca nu se puteau uita la Disney sau la sport. Acesta a spus intr-un articol separat faptul ca Hulu Live prezinta o alternativa reala la YouTube TV si ca o multime de oameni ar trebui sa se gandeasca sa treaca la acest serviciu, mai ales pentru faptul ca este mult mai ieftin.