Canale de YouTube care sunt mai bune ca orice film Netflix

Netflix si YouTube sunt unele dintre cele mai populare surse de divertisment si, chiar si informatii, punand la dispozitie utilizatorilor tot felul de emisiuni de divertisment, dar si documentare extrem de utile si bine detaliate. La capitoul educational, insa Netflix nu sta atat de bine in ciuda faptului ca serviciul de streaming are documentare care sunt destul de informative. Cu alte cuvinte, cei de la Netflix isi fac bine treaba atunci cand vine vorba de a oferi documentare educative, insa volumul acestora nu este la fel de mare ca cel de pe YouTube. Ceea ce este un lucru evident, mai ales avand in vedere faptul ca YouTube este o platforma pentru creatorii de continut independenti, pe cand Netflix este o corporatie. Cu alte cuvinte, multe dintre videoclipurile cu tenta educationala de pe YouTube sunt produse cu pasiune de catre creatori de continut care isi dedica timpul special pentru a le prezenta utilizatorilor de pe internet lucruri despre care acestia nu stiau pana in acel moment. 

Sunt o multime de canale de YouTube care au un continut educativ mult mai bun din punct de vedere al calitatii spre deosebire de cel al documentarelor oferite de Netflix. Sunt acele canale cum ar fi Kurzgesagt – In a Nutshell, CrashCourse, PBS Space Time, CGP Grey, Ted-Ed sau AsapSCIENCE, care au milioane de abonati si de vizualizari. Si cea mai buna parte in legatura cu aceste canale este faptul ca unele dintre ele ofera subtitrare in romana. Pentru a activa aceasta optiune, nu trebuie decat sa accesezi meniul YouTube al videoclipului pentru a activa subtitrarea in limba romana (daca aceasta optiune este prezenta). Sunt canale ce prezinta continut precum informatii despre spatiul cosmic, detalii stintifice si geografice interesante, stiri it si expertiza in domeniul tehnologiei moderne, documentare in legatura cu subiectele ne-exploatate ale florei si faunei planetei, etc. In acelasi timp in care videoclipurile lor sunt mult mai scurte in comparatie cu un documentar al celor de la Netflix, de exemplu, sunt mai detaliate in privinta unui singur subiect anume. Pe intelesul utilizatorilor, astfel incat acestia sa inteleaga ceva dupa ce au terminat de vizionat videoclipul cu pricina. 

Canale educative romanesti si internationale 

Printre cele mai populare canale cu continut educativ din Romania se numara: Zaiafet (sau ZaiaBAC pentru cei care isi doresc sa se pregateasca intensiv pentru examenul de bacalaueat), Eu si lumea, Atentie, cad mere!, Istoria pe sleau sau Istoria cu Virgil. Sunt canale populare in Romania in limita in care poate fi popular un canal educational pe YouTube-ul romanesc.

Crash Course, Ted-Ed, Kurzgesagt – In a Nutshell, AsapSCIENCE sau CGP Grey sunt cateva dintre canalele care ofera subtitrare in limba romana. Acestea contin subiecte interesante care difera de la inceputurile vietii si istoria civilizatiei umane pana la subiecte legate de filosofie, medicina, geografie. Includ chiar si teme de actualitate, precum coronavirus, care a izolat in case o planeta intreaga si a infectat pana la 1 milion de oameni in intreaga lume in momentul de fata.