Huawei amana lansarea Mate X foldable

Huawei a amanat, din nou, lansarea modelului Mate X foldable, care ar urma sa coste 2.600 de dolari (in jur de 10.956 de lei, pentru cine ar avea bani sa-l cumpere cand va iesi pe piata). Astfel, gigantul tech a amanat data lansarii telefonului pliabil de la planul initial de a-l aduce pe piata in aceasta vara pana in septembrie, au informat cei de la The Wall Street Journal in cadrul zilei de vineri. Desigur, motivul pentru care Huawei amana lansarea lui  Mate X pliabil este, in cea mai mare parte, pentru a-i imbunatati calitatea ecranului pliabil al telefonului, a declarat Vincent Peng, vicepresedinte senior al companiei, in cadrul unei conferinte de tehnologie din Hong Kong. Este clar ca depun toate eforturile posibile pentru a evita sa aiba soarta celor de la Samsung.

“Facem o multime de teste”, a declarat Peng pentru The Journal, adaugand ca Huawei isi propune să elibereze telefonul de îndată ce poate. Compania chineza nu a comentat pe aceasta tema, in ciuda faptului ca a fost cautata de catre publicatii americane in acest sens. 

Aceasta amanare vine dupa ce si cei de la Samsung au intrerupt lansarea Galaxy Fold in aceasta primavara. Telefonul pliabil de 1.980 de dolari a fost programat sa fie pus spre vanzare in Statele Unite la data de 26 aprilie, insa Samsung s-a lovit de o problema chiar inainte de lansarea propriu-zisa a telefonului din cauza numeroaselor probleme de ecran pe unitatile de revizuire. Samsung a declarat că o noua data de lansare a telefonului va fi anuntata in “urmatoarele saptamani”, mentionand si faptul ca majoritatea problemelor au fost, in mare parte, rezolvate, iar compania sud-coreeana lucreaza cu scopul de a-si aduce modelul pliabil inapoi in joc.

Amanarea Mate X este doar cea mai recenta provocare pentru Huawei, furnizorul mondial de telecomunicatii si numarul 2 in lume la capitolul productiei de telefoane. In luna mai, presedintele Statelor Unite, Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice, in mod esential companiei chineze sa activeze pe teritoriul SUA (cu restrictii de la echipamentele 5G pana la a face afaceri cu alte companii americane). in baza preocuparilor legate de securitatea nationala. Ca urmare, unele companii de tehnologie au taiat legaturile cu Huawei.

Peng a declarat ca amanarea Mate X nu se datoreaza problemelor lantului de aprovizionare, cum se credea atunci cand a aparut acest zvon, potrivit The Journal..

Telefonul pliabil era putin probabil sa lanseze in SUA, oricum, avand in vedere ordinul executiv al lui Trump. In luna mai, companiile britanice Vodafone si EE au declarat ca au scos Mate X de la gama lor de dispozitive pentru lansarile lor de retele 5G; aceasta fiind parte a atitudinii pasiv-agresive pe care guvernul Marii Britanii o are fata de Huawei. Care, pana la urma, reprezinta o alternativa mult mai ieftina pentru echipamente de 5G. SUA, Australia si celalalte tari europene au luat masuri sau sunt gata sa ia masuri, pe cand Marea Britanie… nu prea.