Noile politici ale YouTube interzic hartuirea pe baza de rasa, sex sau LGBTQ

Cei de la YouTube au declarat, in cursul zilei de miercuri, ca vor intensifica politicile anti-hartuire pe platforma video, inclusiv eliminarea videoclipurilor care insulta persoane in functie de rasa, sex sau orientare sexuala – indiferent daca victima este renumita sau este doar un utilizator cu un canal facut pentru sectiunea de comentarii. Amenintarile personale, cele pe fata sau subtile, vor fi interzise, ​​iar creatorii video cu un astfel de model de comportament ar putea fi demonetizati. Si nu doar la un singur videoclip, ci la majoritatea videoclipurilor de pe canalul lor. Desi nu se stie exact pentru ce interval de timp planuieste compania detinuta de Google sa demonetizeze canalele creatorilor de continut care aduc astfel de ofense. Probabil ca nu va fi, in orice caz, o situatie permanenta. Cel mai probabil, desi nu poti stii sigur. 

YouTube, platforma video detinuta de catre cei de la Google, a evoluat intr-o mașina de neegalat atunci cand vine vorba despre productia de videoclipuri – un raport recent arata ca in jur de 500 de ore de conținut sunt incarcate in fiecare minut. Ore de continut disponibile pentru cele mai mult de  2 miliarde de spectatori lunar. Insa, compania a fost profund afectata de controverse tocmai din cauza faptului ca nu a reusit sa minimalizeze continutul ofensator sau atacurile periculoase pe platforma sa. Lucru pe care, evident, l-au avut in vedere o multime de persoane publice in afara influencerilor si creatorilor de continut, unele dintre acestea fiind chiar personalitati politice din Statele Unite. Deci a existat un backlash (o manifestare impotriva platformei) destul de mare impotriva celor de la YouTube din aceste cauze in ultimul timp. Acesta este si motivul pentru care acestia planuiesc sa abordeze masuri mai stricte. 

Odata cu aceste noi modificari, cei de la YouTube se angajeaza sa se pronunte asupra limbajului, spunand ca nu vor mai permite continut care insulta cu rautate pe cineva pe baza unor atribute protejate precum rasa, sex sau orientare sexuala. Aceasta se aplica atacurilor asupra persoanelor private, altor creatori de continut, oamenilor politici si celebritatilor. Desi oricine ar putea raporta eventuale astfel de nereguli, iar raspunsul celor de la YouTube ar urma sa fie unul ferm in acest sens. Cel putin asa sustin ei, vom vedea cat de bine se vor si tine de acest tip de proiecte. 

De asemenea, acestia promit sa-si depaseasca practicile anterioare de a interzice amenintarile in mod explicit, angajandu-se acum sa interzică amenintarile de orice natura. Acesta a oferit exemple de conținut care incurajeaza la violenta fata de cineva sau limbaj care sugereaza ca poate exista violenta fizica. Iar creatorii care arata un model de comportament hartuitor pot gasi capacitatea lor de a castiga bani pe YouTube revocata, chiar daca nici un caz de harțuire nu intrece anumite limite. Asta ar fi ca o masura de precautie pentru a preveni cresterea numarului de videoclipuri cu tenta de hartuire, indiferent de baza si de argumentele care sunt oferite in clipul respectiv.