Problemele cu YouTube, Snapchat si Gmail din estul Americii, rezolvate

Google Cloud a intampinat duminica probleme serioase, ceea ce au adus erori de conectare la YouTube, Snapchat, Gmail, Discord si o serie de alte aplicații si servicii populare din Statele Unite ale Americii. Google a indicat “niveluri ridicate de congestie a retelei in estul SUA, care afecteaza mai multe servicii in Google Cloud, G Suite si YouTube”. “Utilizatorii pot observa performante lente sau erori intermitente”, a afirmat compania intr-o declaratie emisa in jurul orei 24:00. “Credem ca am identificat cauza principala a congestiei si asteptam sa ne intoarcem la serviciul normal in scurt timp”.

Pagina de stare Google pentru Cloud a confirmat ca firma avea probleme cu serviciul, la ora 1:00. PT. Gigantul de cautare a marcat serviciile Google Cloud Compute Engine si Cloud Networking ca avand probleme cu tabloul de bord al sistemului de stare. La aproximativ 4 p.m. PT, in pagina de stare a aparut un mesaj in care s-a spus ca problema de congestie a retelei “este rezolvata pentru marea majoritate a utilizatorilor si ne aateptam la o rezolutie completa in viitorul apropiat”. De la ora 5 p.m. PT, tabloul de bord pentru stare a Google Cloud a afisat toate serviciile ca fiind disponibile pentru public.

“Problema congestiei retelei din estul SUA, care afecteaza Google Cloud, G Suite si YouTube a fost rezolvata pentru toti utilizatorii afectati de la ora 16:00, timezone-ul SUA / Pacific”, a declarat un purtator de cuvant al Google. “Vom efectua un post mortem si vom face imbunatatiri adecvate sistemelor noastre pentru a preveni acest lucru din nou.” YouTube parea sa functioneze cum trebuie pe Coasta de Vest a Statelor Unite, reporterii mai multor publicatii americane reusind sa acceseze site-ul video de streaming foarte bine. Din orice oras al partii vestice. Jurnalistii americani de pe Coasta de Est, insa, au observat ca intampina diverse probleme. Cu viteza, spre exemplu. Astfel, ca o proba, un videoclip a fost inaccesibil timp de aproximativ 15 minute. Un lucru ironic, avand in vedere ca vestul obisnuia sa fie mai “salbatic” decat estul (ok, o sa incetez cu dumele ce redirectioneaza catre referinte istorice probabil neintelese de putinii cititori pe care ii va avea acest articol).

Google Cloud este platforma de gazduire a companiei. Adica un serviciu similar cu Amazon Web Services si Azure (desi Google Cloud e mai cunoscuta fata de ambele dintre aceste servicii). In plus fata de alimentarea propriilor servicii, alte companii, cum ar fi Snapchat si Uber, se bazeaza pe infrastructura Google pentru a oferi backend-ul pentru aplicatiile si platformele lor. Deci da, pana si Uberul, aplicatia de transportat pasageri pe preturi mult mai accesibile decat un taxi, depinde de infrastructura Google pentru a functiona la standarde optime. Aceasta companie are o influenta prea mare asupra lumii tehnologice in prezent. Poate din aceasta cauza si este acuzata de concurenta neloiala.

Știrile in legatura cu aceste intreruperi s-au raspandit rapid in mass-media sociala, cu #YouTubeDOWN si #snapchatdown aparand peste tot in sectiunea Trending Topics din Statele Unite, deoarece utilizatorii si-au exprimat frustrarile.