Samsung Galaxy S10 a primit update din cauza unor bug-uri

Ultima actualizare a firmware-ului Samsung Galaxy S10, lansata pe 20 mai, a provocat nenumarate probleme pentru utilizatorii care detin acest model. Astfel, in cursul zilei de marti, actualizarea a fost eliminata de compania sud-coreeana, fara nicio notificare ulterioara sau cea mai mica informatie in ceea ce priveste momentul in care va aparea un patch revizuit al actualizarii. Asta dupa ce au o multime de proprietari ai unor modele Galaxy S10 si-au exprimat nemultumirea fata de acest update; intr-o prima faza, pe forum-uri sau retele pentru pasionatii de tech, iar ulterior prin plangeri adresate companiei atunci cand problema a inceput sa persiste pentru din ce in ce mai multi utilizatori. Totusi, e putin amuzant cum astfel de update-uri necompletate pot aparea, mai recent, intr-un mod atat de frecvent. E ca si cum unii nu reusesc sa tina pasul cu noua tehnologie, desi, intr-adevar, nu e un lucru atat de simplu pe cat mi s-ar parea mie cu tastatura si cu mouse-ul in mana. Poate ca se incearca dezvoltarea unor functii inovatoare in forta, iar, in cele din urma, graba strica treaba.

In fine, revenind la subiect. Proprietarii de Samsung Galaxy S10 au primit o actualizare (XXU1ASE5) pentru telefoanele lor cu o saptamana in urma. Respectiva actualizare trebuia sa contina cateva functii in plus, precum imbunatatiri ale modului de noapte al camerei foto si alte diferite solutii incluse in majoritatea actualizarilor de software. Unii dintre utilizatorii care au instalat actualizarea pe telefoanele lor au inceput usor, usor sa observe din ce in ce mai multe probleme cu dispozitivul. Probleme care includ, dar nu se limiteaza la cresterea consumului de baterie (cu alte cuvinte, pana si bateria incepea sa se descarce mai repede), aplicatii care nu raspund si problema clasica a telefoanelor carora ori le ingheata ecranul pe o aplicatie, ori sunt repornite. Dupa cum am spus si mai sus, incepand de marti, actualizarea nu mai este disponibila pe telefoane, asa cum au observat si cei de la SamMobile. Care, desigur, au fost primii care au raportat disparitia actualizarii de pe noile modele. Tot ei sunt cei care furnizeaza leak-uri si alte stiri legate de Samsung si de produsele sale, in general. Nu sunt singurii, dar sunt printre cei mai cunoscuti pentru… activitatea lor.

Din nou, tot potrivit celor de la SamMobile, o noua actualizare a fost lansata la doar o zi dupa indepardarea update-ului de pe celelalte telefoane. A aparut miercuri, si doar in Elvetia, deocamdata. Asta pentru ca, aparent, Elvetia este, de obicei, prima tara in care utilizatorii de modele Samsung pot benefica de actualizarile telefonului Galaxy. Poate pentru ca cei de la compania Samsung ca persoana juridica au conturi bancare pe acolo (tot ce e posibil). Iar utilizatorii elvetieni au remarcat faptul ca, dintr-o data, li s-a pus o noua actualizare de tip XXU1ASE6 la dispozitie. Deocamdata, este prea devreme pentru a spune daca au fost rezolvate toate problemele actualizarii anterioare. Insa, daca nu au fost rezolvate, exista probabilitatea sa revin cu inca un articol pe tema acelui subiect.