Trump nu-si va putea bloca haterii pe Twitter, conform unei decizii a curtii

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu va putea folosi butonul de block pentru a-si indeparta haterii din raza sa vizuala. Pacat… pentru el. O instanta judecatoreasca federala a luat aceasta decizie in baza faptului ca Twitter este un forum public. M-a amuzat un post anume, in care presedintele american spune ca nu a mai existat niciodata un lider de stat ca el, sa petreaca atat de mult timp pentru a repara greselile comise de catre predecesorii sai in functie. La care un utilizator de Twitter ii raspunde ca-si petrece jumatate din timp jucand golf, un sfert postand pe Twitter si concluzioneaza faptul ca Trump ar fii “cel mai lenes presedinte din istoria Statelor Unite”. Asta inseamna sa faci un roast bun. Cei de la The Fool ar trebui sa ia lectii… de la oameni care nici macar nu sunt comedieni de meserie. 

Decizia unanima a Curtii de Apel a SUA pentru Circuitul 2 reafirma hotararea Curtii Districtuale a SUA pentru districtul de sud al orasului New York din 2018, luata in urma procesului intentat presedintelui american pentru blocarea utilizatorilor in anul precedent. Iar eu nu stiu daca sa rad de presedinte, de cei care au depus aceasta plangere sau de decizia curtii. O sa apelez la solutia de mijloc si o sa rad de Statele Unite in general. Long live America! “Primul amendament nu permite unui functionar public care utilizeaza un cont social media in toate scopurile oficiale sa excluda persoanele dintr-un dialog online altfel deschis pentru ca si-au exprimat opinii cu care oficialul nu este de acord”, a declarat judecatorul Barrington D. Parker. Gata, nu mai pot, m-am prapadit de ras.

In cadrul procesului intentat de catre anumiti utilizatori de pe Twitter presedintelui american, care a avut loc in 2017, Institutul de amendament al Cavalerilor de la Universitatea Columbia a reprezentat in instanta respectivii utilizatori, care au fost blocați de catre Trump. Evident, pentru ca au avut opinii cu care presedintele celui mai puternic stat de pe mapamond nu a fost deacord. Organizatia a declarat ca blocarea utilizatorilor “impune o restrictie neconstitutionala pentru participarea lor la un forum public desemnat”. Ok, faptul ca mi se par mie bizare aceste legi este un lucru, insa faptul ca Trump, ca sef de stat, nu cunoaste legile propriei tari, e un lucru demn de ras. Felicitari americanilor pentru decizia luata.

“Conturile social media ale oficialilor publici sunt acum printre cele mai semnificative foruri de discuție a politicii guvernamentale “, a declarat Jameel Jaffer, director executiv al Institutului Knight, intr-un comunicat emis in cursul zilei de marti. Si nu numai de discutie, ci si pentru trolling sau roast, dupa cum am spus mai sus. “Aceasta decizie va asigura ca oamenii nu sunt exclusi din aceste forumuri doar pentru puncte de vedere diferite si ca oficialii publici nu sunt izolati de criticile constituentilor lor. Decizia va contribui la asigurarea integritatii si vitalitatii spatiilor digitale care sunt din ce in ce mai importante pentru democratia noastra”, a continuat Jaffer.